Kultography

Alig két hét a Debreceni Tavaszi Fesztiválig

Alig két hét a Debreceni Tavaszi Fesztiválig

Bálint Ádám írása itt: - 2011-03-03 17:51

Több magyar városhoz hasonlóan Debrecen is évente rendez tavaszi fesztivált -  a szervezők pedig igyekeznek mindenki kedvében járni. A rendezvénysorozat fajsúlyát talán az is jól mintázza, ha maga a nyitóesemény klasszikus művészeti ágat képvisel.

A fesztiválon belül a Tavaszi Tárlat a Debreceni Tavaszi Fesztivál egyik legfontosabb rendezvénye - huszadik alkalommal rendezik meg. Debrecen és Hajdú-Bihar megye hivatásos képzőművészei látják vendégül a kortárs képzőművészet, a helyi értékek iránt érdeklődőket. A tárlat egyben fontos alkalom maguknak a művészeknek is.

Emellett lesz bábjáték a Bóbita Bábszínház előadásában, a jazz kedvelői meghallgathatják az Erik Truffaz Quartet (ők elég érdekes, műfajötvöző trombitások). Jó hír: március 29-én Csík zenekar koncert!

Március 22-én Debrecenbe látogat a holland Percossa. A társulat virtuóz ütőshangszer-játékot ötvöz pantomimmal, tánccal, akrobatikus elemekkel és árnyjátékkal. „szavak nélküli színházként” is emlegetik művészetüket, amely azért nyomokban cirkuszi elemeket is tartalmaz, és olykor-olykor rock koncertre is emlékeztethet. Mindehhez jön a féktelen energia, az eredetiség és az univerzális humor. Itt egy érdekes videó tőlük.

Akik szeretik a Quimby-t, azoknak is különleges élményben lehet részük, hiszen nemcsak egyszerűen koncertet adnak: Quimby Teátrum címmel komponáltak műsort. Az est folyamán a zenészek a vásári komédiák szellemében egy-egy állandó karaktert formálnak meg, monológjaikban, szerepeikben keveredik az abszurd humor és a filozófia. A betétdalok és a zenei aláfestés természetesen az együttes sajátjai.

A XXI. Debreceni Tavaszi Fesztivál részletes programja itt olvasható.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása