Kultography

Az első “szigetes” nevek

Az első “szigetes” nevek

Mittelholcz Dóra írása itt: - 2011-03-02 13:42

Idén több új színpaddal és már kezdetkor ígéretes nevekkel jelentkezik a Sziget Fesztivál. Lesz szabadtéri színpad a kemény zenék szerelmeseinek, az Európa színpadon az öreg kontinens országainak legismertebb zenekarai mutatkoznak be a Sziget sajtóközleménye szerint.

A Pop-Rock Nagyszínpad fellépője lesz az a Pulp, amely 2002-ben lépett fel utoljára, majd tavaly bejelentette, hogy 2011-ben néhány fesztiválra összeállnak. Szintén ezen a színpadon lép fel a tavalyi BRIT zenei díjátadón az év legjobb férfi előadójának választott Dizzee Rascal. Érdekes, hogy szerintünk, a náluk azért Magyarországon lényegesen ismertebb a Hurts az A38-WAN2 színpadon kapott helyet. A Nagyszínpad fellépői között találjuk még a Rise Against-et, a Smash Mouth-t, a Flogging Mollyt, az Interpolt, a Gogol Bordellót, a The Nationalt és a Chemical Brotherst is.

Az Európa Színpad fellépője lesz a a flamand AC/DC-nek vagy a belga Queens of the Stone Age-nek is becézett zenekar, a Triggerfinger. Ide érkezik Olaszországból az alter-rockot játszó Verdana, valamint a Söhne Mannheims nevű német csapat.

A Világzenei Nagyszínpad idén is tartogat csemegéket a zenei különlegességeket kedvelők számára. Az első bejelentett nevek között van a kubai Eliades Ochoa, a tavaly is óriási sikert arató Gotan Project, Goran Bregovic és a berlini Rotfront.

Az A38-WAN2 Színpadra a Hurts mellett érkezik még a Marina and the Diamonds és a Skunk Anansie is.

2011-ben az eddigi sátor helyett egy szabadtéri nagyszínpadot kap a rock és a metal műfaj, amelyen napont két nemzetközi és két hazai sztár lép majd fel. E helyszínre érkezik a Judas Priest, a Motörhead és a Sonata Arctica is.

A szervezők az első fellépők neve mellett bejelentették az idei árakat is. A 2011-es Szigeten a 2010-es árak az érvényesek, így a napijegy marad 12 000 forint, a hazamenős bérletek ára elővételben április 30-ig 38 000 Ft, az ottalvós bérlet pedig 46 000 Ft, a kedvezményes elővételes időszak végéig, április 30-ig.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása