Kultography

Ismét World Press Photo kiállítás Budapesten (JÁTÉK!)

Ismét World Press Photo kiállítás Budapesten (JÁTÉK!)

Kultography írása itt: - 2015-09-24 15:30

Idén is a Néprajzi Múzeum ad otthont a World Press Photo kiállításnak, melyet szeptember 25-től tekinthetnek meg a látogatók. Az idei tárlat 5,692 fotóriporter 97,912 pályázatra küldött fotójából nyújt válogatást. A Kultography olvasói között egy páros belépőt sorsolunk ki!

11_amivitale.jpg05_sergeiilnitsky.jpgAz évente megrendezett World Press Photo pályázat a világ legjelentősebb sajtófotó versenye, díjnyertes felvételei egy utazó kiállításon vesznek részt 100 helyen a világ 45 országában. A kiállításoknak több millió látogatója van. A World Press Photo budapesti kiállítása harminckét éves múltra tekint vissza.

2015-ben 131 országból 5 692 fotóriporter pályázott. A beküldött 97 912 fotó értékelésével a tizenkilenc tagú nemzetközi zsűri tizenhárom napot töltött Amszterdamban és tizenhét nemzet negyvenkét fotográfusát díjazták nyolc kategóriában. 

A Néprajzi Múzeum tisztelegve a World Press Photo megalakulásának 60. évfordulója előtt, korábbi évek fődíjas képeiből válogatott össze egy 30 képes összeállítást, mely a tárlattal egy szinten, az aulából nyíló kisteremben tekinthető meg. 

A World Press Photo független non-profit szervezet, 1955-ben alakult, központja Hollandiában, Amszterdamban van. Célja az információ szabad áramlásának támogatása a sajtófotó és a dokumentarista fotográfia népszerűsítésén keresztül. Közel hat évtizede bővülő archívuma fontos része történelmünk vizuális megjelenítésének. A World Press Photo tevékenységei közé tartozik még az évente megrendezett multimédia-verseny, a különböző aktuális tematikájú kiállítások, és az évente szervezett Joop Swart Masterclass, amely az egyik legrangosabb sajtófotó oktatási program.

JÁTÉK!!!

Azok között, akik helyesen válaszolnak kérdésünkre, kisorsolunk egy páros belépőt a budapesti World Press Photo kiállításra. A megfejtéseket a jatek@kultography.hu e-mail címre várjuk, szeptember 29. (hétfő) 20 óráig. Az e-mail tárgyába írjátok bele: WPP-játék.

Eredményhirdetés hétfő este, itt az oldalon, a cikk végén lesz.

Hány éves múltra tekint vissza a World Press Photo budapesti kiállítása?

 

(Fotó: Sergei Ilnitsky, World Press Photo, Hír kategória 1. díj, egyedi)

Gratulálunk nyertesünknek, Nagy Beátának, akivel emailben vesszük fel a kapcsolatot! 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása