Kultography

Részegek a Nemzeti Színházban

Részegek a Nemzeti Színházban

Kultography írása itt: - 2016-11-10 09:00

A Nemzeti Színházban november 19-én mutatják be Ivan Viripajev Részegek című drámáját, főszerepben Trill Zsolttal. Furcsa társaság verődik össze ebben a darabban: modell, bankár, menedzser, prostituált, fesztiváligazgató, építőipari alkalmazott. Istenről, szeretetről, szabadságról, önmaguk kereséséről beszélnek.

reszegek.jpgreszegek.jpgNéhány részegségében őszinte figura akadozó nyelvvel az élet nagy kérdéseire próbál választ találni. A sors különös játékot játszik velük, és ők is különös játékot játszanak egymással a Részegekben. Az előadás bemutatója november 19-én lesz, ezt követően november 20-án, 30-án, december 12-én, 17-én és 27-én kerül színre a Gobbi Hilda Színpadon. Ivan Viripajev írását Viktor Rizsakov, a Nemzeti Színházban is nagy sikerrel futó, POSZT-fődíjas Fodrásznő rendezője viszi színre.

Az orosz „új dráma” mozgalom tagja, Viripajev szerint azért mennek színházba és moziba az emberek, hogy átéljenek egy konfliktust, hogy megtisztuljanak. Fontos, hogy rátaláljanak valami titkosra a maguk belső világában, és megszabaduljanak negatív érzelmeiktől. Rizsakov pedig minden rendezése során azt kutatja, hogyan érheti el, hogy a színházban a néző ne kukucskáló legyen, hanem a történetek résztvevője, hogy a színház „belül” játszódjon le: a néző fejében, szívében…

Szereplők: Trill Zsolt, Fehér Tibor, Kristán Attila, Tóth László, Nagy Mari, Szűcs Nelli, Szabó Sebestyén László, ifj. Vidnyánszky Attila m.v., Barta Ágnes e.h., Katona Kinga e.h., Ács Eszter e.h., Bordás Roland e.h., Berettyán Sándor, e.h., Mikecz Estilla e.h.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása