Kultography

Stohl és Koós a Mamma Miában

Stohl és Koós a Mamma Miában

Kultography írása itt: - 2014-03-11 16:13

Stohl András és Koós Réka is főszerepet kapott a Mamma Mia! című musicalben, amelyet idén nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékokon mutatnak be a világon először másképp, mint az eredeti változat. A darab már most óriási siker, csaknem 30 ezer jegy kelt rá el eddig, újabb extra előadást kellett hirdetni.

Mammamia.jpg

Egészen máig ismeretlen volt a Mamma Mia! magyarországi szereposztása, ennek ellenére a darab már látatlanban is óriási siker volt, olyannyira, hogy a már extrában meghirdetett hatodik előadás mellett egy újabb, hetedik előadást is be kellett iktatni a programba. A hetedik előadás augusztus 23-án lesz, erre március 17-től lehet majd jegyet váltani. Így már az is biztos, hogy a produkció a jövő évMammamia.jpgi szabadtéri játékokra is visszatér majd. 

A hírrel együtt bejelentették a darab szereposztását is. A Madách Színházban ősszel kettő (illetve két szerep hármas) szereposztásban fog menni, ettől eltér a Szegedi Szabadtéri Játékok szereposztása, augusztusban Szegeden csak egy szereposztás lesz látható.

Donna, az egyedülálló anya szerepét hosszas válogatások után Gallusz Nikolett, Koós Réka és Kováts Kriszta kapta, a lányát Sophie-t, Muri Enikő és Simon Boglárka formálja majd meg. A férfi főszereplőt, Sam Carmichaelt Nagy Balázs, Sasvári Sándor és Stohl András keltik majd életre, míg Sophie vőlegényének szerepét Sánta László és Kiss Ernő Zsolt kapta. További szerepekben látható lesz a darabban Hajdu Steve, Molnár László, Weil Róbert, Sáfár Mónika, Balogh Anna, Détár Enikő és Ekanem Bálint is. Az előadást Szirtes Tamás rendezi.

Szegeden Donnát Kováts Kriszta alakítja majd, Sophie-t Simon Boglárka, Samet Sasvári Sándor, Skye-t a vőlegényt pedig Sánta László.

A Mamma Mia! musical az ABBA slágereire íródott.A produkció ősbemutatója 1999-ben volt, Londonban, ahol azóta folyamatosan műsoron van. Az előadást tíz éve szerette volna megszerezni a teátrum. A szereplőket castingon választották ki, hét nap alatt több mint 300 embert hallgattak meg. Az előadás próbái májusban a Madách Színházban kezdődnek.

A Szegedi Szabadtéri Játékokon augusztus 15-én lesz a Mamma Mia! bemutatója, a Madách Színházban pedig szeptember 26-27-28-án. 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása