Kultography

A legősibb kezdeteket keltette életre a Recirquel társulata

A legősibb kezdeteket keltette életre a Recirquel társulata

Kultography írása itt: - 2016-09-06 14:28

Gyönyörű allegóriára, a teremtéstörténetre fűzte fel legutóbbi alkotását a Recirquel Újcirkusz Társulat. Ráadásul a látványos és meghökkentő elemek sokaságát ezúttal csupán két artistára bízták. Az élet keletkezését ezúttal Illés Renátó és Zsíros Gábor mozdulataival élhettük át a MÜPA színpadán.

non_solus_1.jpg

A Non Solus rövid, alig ötven perces produkciója egyetlen, szorosan összefűzött mozdulatsor benyomását kelti, amely az emberiség keletkezésének nagy talányát viszi színpadra rendkívül kifejező mozdulatsorokkal. A társulattól megszokott módon ismét remek egységben van a zene, a látvány és persze a gondosan kidolgozott koreográfia.

non_solus_2.jpg

Vági Bence társulata immár három éve kísérletezik újabb és újabb újszínházas, cirkuszi elemekkel, és a mostani alkotás jelentős mérföldkő az eddigi előadások között. Azzal ugyanis, hogy a már megszokott és sokszor bizonyított artista elemektől bizonyos szempontból elköszöntek és mondanivalójukat „csak” két artistára bízták, sokkal mélyebb kifejezési módot találtak a művészek.  

non_solus_3.jpg

Nehéz elemezni és leírni mindazokat a benyomásokat és érzéseket, amelyeket a zene, a mozdulatok és a díszlet egysége kelt a nézőben. A mozdulatok harmóniája, kidolgozottsága, és mindaz az erő, amely ezekhez kell nehezen szavakba önthető. Ezt érezhettük a közönségen is, akik szinte lélegzetüket visszatartva ültek még másodpercekkel az előadás vége után is.

Jó hír azoknak, akik eddig lemaradtak volna, hogy szeptember 16-án ismét látható a produkció a MÜPA programjában.

Fotók: MÜPA és Recirquel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása