Kultography

A szép írás is lehet művészet

A szép írás is lehet művészet

Mittelholcz Ágnes írása itt: - 2016-02-17 09:44

A Kalligráfia újra fénykorát éli, egyre többször találkozhatunk ezzel asz írásmóddal például esküvői meghívókon vagy logókban. Hivatalos kalligráfia oktatás jelenleg itthon nincs, de egy workshop keretei között mindenki beleshet a zsinórírás titkaiba.

img_7027_1.JPG

dscf2326.JPGVasárnap délelőtt a Wild Flower Bárban tízen-páran gyűltünk össze. Mimi – a szervező-  és Bogi  - az oktató - szuper kedvesek, a helyszín is kellemes. A létszám limitált, így mindenkire jut idő.rövid kalligráfia történet után pedig tintát is bontottunk. Itt hívnám fel a figyelmet arra, hogy érdemes nem fehér ruhában érkezni, én nyakig tintás lettem. 

Megkaptuk a kezdéshez az instrukciókat, ez után megtanultunk, hogyan is kell fogni a tollat, megismerkedtünk a vonalvastagságokkal, majd jöhettek a hullámok és később a betűk.  

dscf2319.JPGEz után már csak a gyakorlás marad, jobban mondva sok gyakorlás. Nyilván vannak bizonyos szabályok, de igazán mindenkinek a maga stílusát kell megtalálnia.

Engem amúgy ez a 4 óra teljesen kikapcsolt, azóta is szorgosan gyakorolok itthon és ajánlgatom az összes ismerősömnek, hogy ha megházasodna, szívesen megírom az ültető kártyákat. Nyilván nem fogok szakmát váltani, bár Bogi mesélte, hogy volt olyan, aki az Ő workshopján kezdett, és ma már külföldön ebből él.

Azok, akik már biztos kézzel vezetik a vonalakat, választhatják a haladó szintet, de érdemes Mimi oldalán nézelődni, mert sok más érdekes tanfolyamra is bukkanhat.

img_7027_1.JPG

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása