Kultography

A slágerlisták idei kihívói: a 10 legjobban várt külföldi album 2014-ben

A slágerlisták idei kihívói: a 10 legjobban várt külföldi album 2014-ben

Kultography írása itt: - 2014-01-17 09:52

Adele, U2, Metallica, Foo Fighters - csak néhány név azon előadók közül, akik előre láthatóan idén új stúdiólemezzel rukkolnak elő. Kiszemezgettük azokat, amiket már most szívesen hallgatnánk.

zene10.png

bruce_springsteen_b_highhopes_cdcov.jpgBruce Springsteen: High Hopes

Bruce bácsit valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, az új korongra pedig várni sem kell, hiszen két napja hazánkban is elérhető. A “High Hopes” számos különböző zenei felállásban mutatja be Springsteen zenéjét, ugyanis hallható rajta az E Street Band csakúgy, mint a gitáros Tom Morello és sok más zenész is. Az albumot New Jerseyben, Los Angelesben, Atlantában, Ausztráliában és New Yorkban rögzítették, és ez Springsteen 18. stúdióalbuma.

 

adele6.jpgAdele: 24

Habár hivatalos dátum még nincs, Adele már tavaly sok időt töltött a stúdióban, és olyan zenészekkel dolgozott együtt, mint Ryan tedder (One Republic), vagy James Ford és Kid Harpoon, akik korábban az Artic Monkeys-nak és a Florence and the Machine-nek is besegítettek már egy-egy dallal. Adele korábban azt mondta, hogy addig nem készít új albumot, ameddig nincs miről énekelnie, de úgy tűnik, hogy kisfia születése jó okot szolgáltatott erre. Az előzetes híresztelések szerint az album címadása kapcsán pedig megmarad a már korábban megismert logika, és az énekesnő életkorára utal majd.  

8376997_600x338.jpgTony Bennett & Lady Gaga: Cheek to Cheek

Kiváló jazz album várható Benett és Mama Monster közreműködésével az év előre láthatólag második felében. Lady Gaga pár hónapja jelentette meg ARTPOP című nagylemezét, emiatt kerül később a boltok polcaira a duettalbum, amelyből már a The Lady Is a Tramp címűt megismerhettük Bennett albumáról, és ezek alapján is nagyon kíváncsian várjuk a teljes anyagot. 

 

PANews_72cd0eef-01fc-4c6d-9d66-5c4944499048_I1.jpgU2

Valószínűleg tavaszig kell várniuk Bonoék rajongóinak, hogy a 2009-es lemez után újabb U2-albumot foghassanak a kezükben. Az albumnak még nincs címe, de minden bizonnyal hallhatjuk rajta az Ordinary Love című dalt, ami néhány napja Golden Globe-ot ért az ír együttesnek. 

Metallica.jpgMetallica

Szintén név nélküli még az album, ami valószínűleg leghamarabb nyáron lesz hallható. James Hetfield, az együttes frontembere korábban egy interjúban beszélt arról, hogy rengeteg kiváló zenei anyaguk van, így nem jelenthet gondot az új album összeállítása idén. Az első kislemezre még várni kell tavaszig, az énekes szerint nagyjából ekkora várható az új nagylemez első dalának bemutatója.

 

Lana-Del-Rey-3.jpgLana Del Rey: Ultraviolence

Nagy kedvencünk lett a new york-i születésű énekesnő, aki az elmúlt években olyan slágerekkel ajándékozott meg minket, mint a Born To Die, a Summertime Sadness, vagy a Blue Jeans. Miután tavaly a két évvel korábbi debütáló lemezének jelent csak meg egy újabb kiadása, várható volt, hogy 2014-ben új anyagra is számíthatunk. A pontos megjelenési dátum azonban még bizonytalan. 

 

Emeli-Sande-2-620x420.jpgEmeli Sandé

Az énekesnő ugyan még nem nagyon beszélt róla, de a lemezkiadója már megerősítette a hírt, hogy Sandé már dolgozik az új lemezen. Glyn Aikins, a kiadó részéről dicsérte az angol előadó munkamorálját és profizmusát. Emeli Sandé saját maga számára is magasra tette a lécet, debütáló lemeze, az Our Version Of Events 63 hetet töltött az angol listákon az első tíz között, ezzel pedig nem mástól, mint a Beatles-től vette el a rekordot. 

Ed-Sheeran-The-Jonathan-Ross-Show-620x347.jpegEd Sheeran

„Nem betűvel kezdődik" - ennyit árult el új lemeze címéről a vörös brit, az viszont biztos, hogy február 17-én mindenre fény derül, ekkor jelenik meg ugyanis az új korong. A lemez kapcsán szűkszavú énekes egy interjúban annyit azért elárult, hogy az egyik dal címe Photograph lesz, illetve van rá esély, hogy közreműködők nélkül, teljesen önállóan írja majd valamennyi dalt. Sheeran debütáló, + című lemeze óriási sikert és több díjat hozott a konyhára, mi pedig olyan kiváló dalokkal gazdagodtunk, mint a Lego House, az A-Team, vagy a Give Me Love.

coldplay-2013.jpg

Coldplay

Mind a kiadó, mind az együttes frontembere, Chris Martin többször nyilatkozott már az új lemezről, amely a banda második nagylemezének (A Rush Of Blood To The Head) rockosabb zenei világához tér majd vissza. Valószínűleg ennek sokan örülnek még a rajongók közül is, hiszen a legutóbbi, Mylo Xyloto című lemez alaposan megosztotta a közvéleményt. Martin elmondása alapján március végéig szeretnék befejezni a stúdiómunkát, amely valószínűleg májusi megjelenést sejtet. 

 

images.jpgShakira

Első lemeze jelenik meg új kiadójánál, és az első dal már hallható is róla. A Can't Remember To Forget You című, Rihannával közös szerzemény biztosan rajta lesz majd a latin-amerikai popzene egyik legnagyobb sztárjának új lemezén, amelynek sem a címét, sem a pontos megjelenési idejét nem lehet tudni. Shakira mindössze annyit árult el, hogy nem kell sokat majd várni rá idén, és az albumot szerelmének, Gerard Piquének ajánlja. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása