Kultography

Életrajzi filmet rendez Ralph Fiennes

Életrajzi filmet rendez Ralph Fiennes

Mittelholcz Dóra írása itt: - 2013-02-15 14:20

Ralph Fiennes rendezőként két évvel ezelőtt debütált, akkor Shakespeare Coriolanus című művét adaptálta filmvászonra. Az alkotás 2011-ben a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjában debütált, nagy sikerrel.

Most készülő filmjét az idei Berlinalen „árulták", ahol a Sony Pictures Classic meg is vásárolta a film amerikai forgalmazási jogait – tájékoztatott a The Hollywood Reporter. A műben Fiennes mellett, aki Dickenst formálja meg, szerepel még többek között Kristin Scott Thomas és Felicity Jones is.

A film Claire Tomalin könyvén alapul, amely Nelly Ternan és az író kapcsolatát mutatja be. Dickens 13 éven át, egészen haláláig rajongott a nála évtizedekkel fiatalabb nőért. Szerelmi afférjuk szétdúlta Dickens húszéves házasságát.

Kristin Scott Thomas és Fiennes nem először játszanak közös filmben: a mára már klasszikusnak mondható Az angol betegben szintén ők alakították a főszerepet.

A brit színész egyébként nem unatkozik mostanában: a rendezés mellett számos színészi feladata van. Jelenleg Berlinben forgat, Wes Anderson The Grand Budapest Hotel című filmjében játszik Jude Law és Bill Murray társaságában. A produkcióban Fiennes a hotel rendíthetetlen portását alakítja.

További két filmhez is kapcsolódik a neve. Az egyikről egyelőre a tervezett címén túl semmit nem tudni, a másik  – ahogy arról a napokban mi is beszámoltunk – a John le Carré regényéből készülő, A mi emberünk. Ebben a főszerepet Ewan McGregor játssza majd, Fiennes mellékszereplőként tűnik fel.

A színész a Variety szerint már előrehaladott tárgyalásokban van a Sands című film főszerepéről is. A drámában New York-i sebészt alakíthat, akinek felesége kómába esik. Míg a férfi felesége visszatéréséért küzd, a nő lélekben valahol Indiában jár egy képzeletbeli férfinál. A forgatás ősszel kezdődhet Torontóban, a Réunion szigetén és Indiában.

MTI/M. D.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása