Kultography

Tizenkét ország kiállítói az Art Market Budapest vásáron

Tizenkét ország kiállítói az Art Market Budapest vásáron

Kultography írása itt: - 2012-11-11 11:30

A rendezvény mérete jelentősen nőtt az előző évhez képest, így csaknem 6000 négyzetméteres tér ad otthont a kiállítók standjainak. A B épületben a kereskedelmi galériák, a D épületben elsősorban művészeti projektek, intézmények, kiadók kaptak helyet. Jelentősen nőtt a kiállítók száma is, a külföldi vendégek száma pedig már meghaladja a magyarokét: számottevő részvétel várható Romániából, Törökországból és Németországból, de New Yorkból, Szicíliából és Kazahsztánból is érkeznek galériák.

Az Art Market egyik kiemelt témája a nemzetközi szcénában igen elismert kolozsvári kortárs képzőművészet, így az erdélyi város minden jelentős galériája (többek között a Plan B vagy a Sabot) képviselteti magát, standjaikon és a Kolozsváron át című kurátori kiállításon olyan alkotók munkáival, mint Ciprian Muresan, Berszán Zsolt vagy Marius Bercea. A közönséget török sarok várja a B épület végében, ahol a kortárs piacon látványosan fejlődő ország öt galériája mutatkozik be. Az olaszországi Cataniából az Arionte Kortárs Galéria, a helyi képzőművészeti egyetem és az Art FaCTory művészeti vásár is képviselteti magát. Az osztrák Gaudens Pedit Galéria Gunter Damisch, Hubert Scheibl és Hans Staudacher munkáival vesz részt az Art Marketen, a Godot Galéria pedig fiatal alkotók munkáit éppúgy bemutatja, mint a szombattól a Műcsarnokban életmű-kiállítással jelentkező Bukta Imre műveit.

2011-ben az Erdész Galéria hozta az Art Marketre a legértékesebb műtárgyat, és idén is versenyben vannak a címért, hiszen standjukon két Andy Warhol-festményt is eladásra kínálnak. Fontos tavalyi hiányzók is bemutatkoznak, így ezúttal már kiállít a Kisterem, a Várfok és a Vintage Galéria is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása