Kultography

Star Trek, Alien és Csillagok háborúja-relikviák óriási összegekért cseréltek gazdát

Star Trek, Alien és Csillagok háborúja-relikviák óriási összegekért cseréltek gazdát

Kultography írása itt: - 2012-08-01 20:00

Az egyik legmagasabb összeget egy, az 1986-os Alien-film, A bolygó neve: Halál forgatásán használt űrhajó-modellért adták ki. A modell, melyen a nyolc hónapig tartó felvételek minden elhasználódása jól megfigyelhető, 276 ezer dollárért került egy rajongó birtokába. De a többi, a kedvenc filmjeikkel kézzel fogható viszonyba kerülés után áhítozó rajongónak sem volt oka keseregni. A Csillagok háborúja ötödik részében, a Birodalom visszavág-ban feltűnő, a havas Hoth bolygón használt rohamosztagos-sisak ugyancsak 276 ezer dollárt ért a kalapács alatt. A szerencsés vásárló igazán boldog lehet, hiszen ebből a típusból ez volt az egyetlen a piacon.

A másik legnagyobb rajongói bázissal rendelkező sci-fi sorozat, a Star Trek legendás Kirk kapitányának egyik, forgatáson is használt sárga egyenruháját is eladásra kínálták. A felsőrészt még a hatvanas években ajándékozták egy rajongónak, aki meglátogatta az akkor még javában forgó sorozat felvételeit, azóta viszont raktárban hevert. Szakértők az anyag tulajdonságai, a vásznon is látható varrási minták és a ritka, Japánban készült zipzár alapján azonosították a kosztümöt, ami végül 98 ezer dollárért kelt el.

Egy a Szellemirtók-beli, a szellemek elleni harcban fegyverként használt proton-hátizsák 169 ezer dollárért talált új otthonra, míg a mindhárom, eredeti X-Men-filmben használt kerekesszék 135 ezret ért. Patrick Stewart karaktere, a deréktól lefelé béna Xavier professzor széke teljesen működőképes és egyedi modell. Olyannyira, hogy az első film forgatása után eladott kerekesszéket maga a stúdió bérelte ki új tulajdonosától a folytatások munkálatainak idejére, mivel csak ekkor jöttek rá, hogy ez az egyetlen működő modell, ami készült a székből.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása