Kultography

Kalapács alá került Chewbacca feje

Kalapács alá került Chewbacca feje

Kultography írása itt: - 2012-07-31 18:30

A most értékesített fejet az árverés szervezői a legminőségibb, "filmvászon-hű" Chewbacca maszknak nevezték, ami magánkézben van. A barátságos wookie teljes fejét ábrázoló, a forgatáson is használt maszkját Peter Mayhew, Chewbacca megszemélyesítőjének és Stuart Freeborn, a kosztüm tervezőjének aláírt fényképével együtt vehette kézhez a legtöbbet ajánló rajongó.

Más Csillagok háborúja-relikviák is magas áron találtak gazdára a július 28-i aukción, mint például egy, a vásznon is feltűnő lézerpuska, ami 104 ezer dollárt ért meg boldog tulajdonosának. A gyűjtők lelkesedését csak fűtötte, hogy ebből az adott puska-típusból ez volt az első olyan darab, amely bizonyíthatóan szerepelt a filmben és nyilvános árverésre is bocsátották.

Az első Csillagok háborúja-film egyik poszterének eredeti rajzát is eladták a hétvégén, és "csupán" 73 ezer dollárt kértek érte. A Tom Jung által rajzolt híres poszter -amelyen a Darth Vader kísérteties arcképétől uralt háttér előtt Luke Skywalker kardot lengetve védelmezi Leia hercegnőt- a művész szerint a film jó és rossz küzdelméről szóló történetének metaforája.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása