Kultography

Jude Law elbukott, a Suszter, Szabó, Baka, Kém sztárja győzött a brit színházi díjkiosztón

Jude Law elbukott, a Suszter, Szabó, Baka, Kém sztárja győzött a brit színházi díjkiosztón

Kultography írása itt: - 2012-04-15 22:07

A színház London egyik ékköve – így fogalmaztak a házigazdák a Lawrence Olivier-ről elnevezett  díjkosztó gálán, nem véletlen, hogy az eseményt minden évben nagy várakozás előzi meg. A díj történetében először a gálának idén a Royal Opera House adott otthont. A legtöbb jelöléssel a Matilda című musical vágott neki az estének: összesen tíz kategóriában várta az eseményt. Végül 7 elismerést gyűjtött be a produkció. A stáb tagjai hazavihették a legjobb rendezőnek (Matthew Warchus), legjobb díszletnek, a legjobb hangnak, a legjobb koreográfusnak, a legjobb musicalben nyújtott férfi színészi alakítának (Bertie Carvel) , a legjobb musicales női főszereplőnek (The Matildas – a show gyermek címszereplői), illetve a Legjobb új musicalnek járó szobrocskát.

A Matilda The Musical Roald Dahl ifjúsági könyvén alapul. Az előadást Dennis Kelly és Tim Minchin jegyzi. Matilda egy bájos fiatal lány, aki a trendekkel ellentétben nem tévézni szeretne, hanem olvasni és tanulni. Mindemellett pedig csodatévő képességgel is rendelkezik.

A legjobb színésznőnek járó díjat Ruth Wilson kapta az Anna Christie című előadásban nyújtott  alakításáért. Ugyanezért a darabért jelölték a legjobb férfi főszereplő kategóriában Jude Law-t is, de itt végül Benedict Cumberbatch (Suszter, szabó, baka, kém) és Johnny Lee Miller győzött, a Frankesteinben nyújtott alakításukkal.

Az esten két Special Awardot (szabadfordításban életműdíj – a szerk.) is átadtak. Az egyiket Tim Rice kapta, aki a zenés színpadon alkotott maradandót: többek között olyan musicalek szerzője, mint a Jézus Krisztus Szupersztár, Evita és az Aida, amelyet Elton Johnnal közösen jegyeznek. A második életműdíjat Dame Monica Mason kapta, aki 54 év után idén távozott a Royal Ballet-tól. 16 évesen kezdte, idén a direktori pozícióból távozott. A közönség díjját a Nyomorultak című musical kapta.

A győztesek teljes listája az Olivier Awards honlapján érhető el.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása