Kultography

Mildred Pierce-maraton a Toldi moziban

Mildred Pierce-maraton a Toldi moziban

Kultography írása itt: - 2012-04-14 08:49

A gazdasági világválság éveiben egy kétgyermekes családanya egyedül marad lányaival, és a maga korában egyedülállóan független Mildred (az Oscar-díjas Kate Winslet) keményen küzd saját maga és családja boldogulásáért. A sorozat James M. Cain, A postás mindig kétszer csenget írójának azonos című, 1941-es regénye alapján készült, amelyből már született egy korábbi filmváltozat a magyar származású Kertész Mihály rendezésében, a témának pedig a pár éve kirobbant gazdasági válság ad aktualitást. Az összesen ötórás HBO-minisorozatot Todd Haynes vitte képernyőre, akitől a magyar közönség olyan darabokat láthatott, mint a Velvet Goldmine vagy az I'm Not There - Bob Dylan életei. Haynes a forgatókönyvet Jonathan Raymonddal együtt jegyzi, aki korábban a Wendy és Lucy című nagy sikerű amerikai független filmért volt felelős.

A teljes minisorozatot egyszeri alkalommal tűzi műsorára a 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, eredeti angol hanggal és magyar feliratozással, mind az öt részt együtt, maratoni jelleggel – két rövid szünet beiktatásával –, 329 percben!

A vetítés április 14-én 13:30-tól lesz a Toldi moziban, kedvezményes áron!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása