Kultography

A Monte Carlo-i Televíziós Fesztivál döntőjében a Hacktion

A Monte Carlo-i Televíziós Fesztivál döntőjében a Hacktion

Kultography írása itt: - 2012-04-14 14:30

A Hacktion alkotói a drámasorozatok mezőnyében kiosztható összes díjért versenybe szállhatnak és elnyerhetik a legjobbaknak járó Arany Nimfa szobrot. Kálomista Gábor, a sorozat producere a "Kiváló nemzetközi producer" és a "Kiváló európai producer" kategóriájában is esélyes a győzelemre. A "Kiváló színésznő" kategóriában Oroszlán Szonjának és Földes Eszternek szurkolhatunk, míg a "Kiváló színész" elismerésért Hujber Ferenc és Szente Vajk vesz részt a rangos nemzetközi megmérettetésen.

A Magyar Televízió a ’60-as, ’70-es években több díjat is hazahozott a híres filmfesztiválról.

Az 52. Monte Carlo-i Filmfesztivált június 10-14. között rendezik meg II. Albert monacói herceg, a fesztivál tiszteletbeli elnöke és patrónusa részvételével. Az idén 23 ország 30 filmje száll versenybe a díjakért a drámasorozat kategóriában. A Hacktion olyan elismert alkotásokkal szerepel együtt, mint például a Trónok Harca, A cég és a Downton Abbey című sorozatok.

A fesztivál a maga nemében egyedülálló, és az alapító, III. Ranier herceg szándékainak megfelelően 1961 óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az amerikai sorozat- és filmdömpinggel szemben kiemelt figyelmet szenteljen az európai és a világ más részéről érkező alkotásoknak. A tavalyi nyertesek között volt a legjobb dráma kategóriában például a Mad Men (Reklámőrültek) című sorozat, a legjobb vígjáték a Modern Family (Modern család) lett, a közönségdíjat pedig a Helyszínelők vitte el.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása