Kultography

Négy kontinens kiállítói Kelet-Európa vezető művészeti vásárán

Négy kontinens kiállítói Kelet-Európa vezető művészeti vásárán

Kultography írása itt: - 2016-10-06 08:45

Hatodik alkalommal nyitja meg október 13-án kapuit az Art Market Budapest, Kelet-Európa vezető és Európa egyik számottevő kortárs képzőművészeti vására. A legnagyobb Magyarországon megrendezésre kerülő művészeti kiállítás több mint húsz ország közel száz kiállítójának standjain ötszáznál több művész több ezer alkotását mutatja be a budapesti Millenáris kiállítási épületeiben és parkjában.

art.jpg14184544_1089114867809838_1676845721260659921_n.jpgAz évente megrendezésre kerülő négynapos esemény iránt tovább nőtt a nemzetközi érdeklődés, a korábbi években reprezentált országok száma ezúttal újabb, tengerentúli kiállítókkal is növekszik. Az Art Market Budapest eddig közel 99 ezer vendéget fogadott, hamarosan tehát százezredik látogatóját várja számos különlegességgel: egyebek mellett POLISH(ed) elnevezéssel egyedülálló gazdagságban mutatkozik be az idei kiemelt vendég Lengyelország, visszatér a Berlin galériáit bemutató kiállítási program, négy kontinens kiállítóiból válogat a vásár fotószekciója, valamint a világhírű díszvendég Magdalena Abakanowicz szoborkompozíciója is látható lesz a három kamionnal Budapestre érkező szoborparkban.

A Budapest Fővárossal kialakított stratégiai partnerség illetve a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal tovább mélyülő szakmai partneri kapcsolat jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy az Art Market Budapest idején fővárosunk Európa legvonzóbb kortársművészeti fesztiválvárosa legyen. Az Art Market Budapest által szervezett több mint ötven kísérőesemény közül olyan elemek, mint például a Pieczynski Gyűjtemény lengyel avantgárd anyagának egyedülálló kiállítása vagy David Seymour ’CHIM’ fotókiállításának világpremierje önmagában is figyelemreméltó nemzetközi művészeti csemege, és ha mindezt hozzáadjuk a CAFe Budapest több száz eseményéhez, máris érthető, miért kihagyhatatlan úti cél 2016 októberében Budapest az igényes művészetbarátok számára.

A részletes program és a kiállítók névsora megtalálható az Art Market honlapján.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása