Kultography

Hatalmas kajálások és óriási pofonok minden mennyiségben - Bud Spencerre emlékezünk

Hatalmas kajálások és óriási pofonok minden mennyiségben - Bud Spencerre emlékezünk

Kultography írása itt: - 2016-06-28 10:02

86 éves korában elhunyt Bud Spencer, a legendás pofonosztó, gyermekkorunk hőse, kinek filmjeit a mai napig előszeretettel nézzük újra, és sokadik alkalommal is ugyanúgy nevetünk a jól ismert poénokon. A Kultography csapata öt közismert és nagy sikerű Bud Spencer-filmmel búcsúzik a színésztől.

bud.jpgKülönben dühbe jövünk

Bud Spencer és Terence Hill talán legismertebb filmje az 1974-es Különben dühbe jövünk, mely legendás sör-virsli versenyével és persze piros színű, sárga tetős Puma Dune Buggy-jával örök nyomot hagyott emlékezetünkben. A morcos, morgós autószerelő és a nyegle autóversenyző kettőse tökéletes párosításnak bizonyult, és már a film említésére mosolyosra szalad a szánk, hát még mikor meglátjuk a kórus jelenetet.

Kincs, ami nincs

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot” mondja Charlie O'Brien (Bud Spencer) a Kincs, ami nincs című filmben, mely legalább akkora klasszikussá vált, mint az És megint dühbe jövünk fagyis párbeszédének kulcs mondata: "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!". Az 1981-es vígjátékot, azonban nemcsak a Puffin miatt szeretjük, Ánulu harcos jelenete szintén nagy kedvencünk.

Nincs kettő négy nélkül

Bud Spencerből és Terence Hillből egy nem elég, ez lehetett valószínűleg a forgatókönyvírók alapötlete a Nincs kettő négy nélkül című filmben. Az 1984-es vígjáték erőssége, hogy a színészek kettős szerepet játszanak, amit csak tovább fokoz a riói helyszín és a karakterek közötti különbségekből fakadó helyzet komikum.

Bunyó karácsonyig

1994 óta valószínűleg egyetlen egy karácsony sem telt el úgy, hogy valamelyik televízió csatorna ne tűzte volna műsorra Bud Spencer és Terence Hill klasszikus karácsonyi filmjét. A Bunyó karácsonyig épp ezért ugyanolyan szerves része az ünnepeknek, mint a Reszkessetek betörők vagy a Grincs.

Piedone Hong Kongban

Bud Spencer azonban nem csak Terence Hillel közösen ért el sikereket, a Piedone sorozat legalább olyan népszerű, mint a híres kettős bunyós filmjei. A tészta ételeket imádó nyomozó kalandjai közül mi a Hong Kongban játszódó részt szeretjük a legjobban, de a többit is szívesen újranézzük bármikor.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása