Kultography

Párterápia humorral fűszerezve Szentendrén

Párterápia humorral fűszerezve Szentendrén

Kultography írása itt: - 2016-06-24 13:44

Fergeteges vígjátékot láthat a szentendrei közönség július 8-án. Daniel Glattauer Párterápia című darabját Mészáros Máté, Balla Eszter és Debreczeny Csaba főszereplésével, Znamenák István rendezésében a Szentendrei Teátrum és Nyár keretében tűzte műsorra az Orlai Produkciós Iroda.

afcf6532-55f9-4292-99ad-018b443d4fe5.jpga6c22232-abf7-4105-b7a3-3f0b438f0a0f.jpgÉvek óta nagy sikerrel játsszák Daniel Glattauer előző művét, a Gyógyír északi szélre előadást a Belvárosi Színházban. A darab már több, mint százszor tárta a nézők elé két ember megismerkedésének kalandos és humoros történetét. Most tovább lép a szerző, a Párterápia házaspárjának életéből már rég eltűnt az első évek izgalma. Ismerős a helyzet: valami végleg elveszett, és mielőtt végleges döntést hozna, egy utolsó kísérletképpen szakemberhez fordul a férfi és a nő. Az orvos munkához lát, frenetikus helyzetek, mulattató fordulatok és meglepetések során ismerjük meg már nem is csak a páciensek, hanem maga a pszichiáter életét is. 

Arra a kérdésre, hogy a színészek mennyire használják fel saját tapasztalataikat az ilyen darabok esetében, a terapeutát alakító Mészáros Máté így válaszolt: "Ez talán nem is az én figurámnál fontos, hanem a házaspárt alakító színészeknél (Balla Eszter, Debreczeny Csaba). Én általában azt tapasztalom a színészeknél, hogy a többség szereti egy kicsit magát is belerakni az ilyen helyzetekbe…Egy picit magamról beszélni úgy, hogy közben azért ott van annak a biztonsága, hogy egy szerep mögé bújhatok, mindig nagyon élvezetes."

Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé. A Párterápia ősztől a Belvárosi Színházban látható.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása