Kultography

Májusban ismét Belga Sörfesztivál a Bálnában

Májusban ismét Belga Sörfesztivál a Bálnában

Kultography írása itt: - 2016-05-06 13:00

Május 13. és 15. között újra a belga sörök kerülnek főszerepbe. A 7. Belga Sörfesztivál helyszíne a Bálna Budapest, ahol 43 belga sörfőzde 205-féle sörét, közülük 61 fajta csapolt sört kóstolhatnak meg az érdeklődők. A Bálnában lehetőség lesz zárt és nyílt térben egyaránt enni-inni, így a látogatók tetszés és igény szerint élvezhetik a szabadtéri szikrázó napsütést, és a belső terem hűvös klímáját. A világon egyedülálló sörkultúra bemutatását célzó három napos fesztivál keretében mindenki megtalálja a maga sörét. 

4468-belga-sorfesztival.jpg4468-belga-sorfesztival.jpgA látogatók három napon át kalandozhatnak a belga sörök csodálatos világában, egy olyan világban, ahol a sör nem csak egy keserű, és alacsony alkoholtartalmú ital. Ebben a világban a sör lehet édes, savanykás, sőt esetenként akár sós is. A jól ismert keserűséggel karöltve íze akár lefedheti a teljes íz palettát is. Itt a sör lehet könnyebb, mint a víz és testesebb, mint egy likőr. Lehet gyenge, de erőssége esetenként vetekedhet a testes vörösborokéval is. Belga sörök fogyasztása alkalmával azon sem szabad meglepődni, ha annak íze jobban hasonlít egy borra, likőrre, pezsgőre, vagy éppen gyümölcsösebb hatású, mint a frissen facsart gyümölcslevek.  A Belga Sörfesztiválon a teljesség igénye nélkül a csak gyümölcssörből több mint 40 félét lehet majd megkóstolni a közkedvelt meggyesektől a barackoson át egészen az egzotikus kókuszosig és banánosig.

A belépőjegy mellé minden vendég hivatalos fesztiválpoharat kap ajándékba. Jegyek elővételben kaphatóak a Belga Sörök Házában (1011 Budapest, Bem rakpart 15.), valamint az Interticket országos hálózatában és a Jegy.hu oldalon. Az előre váltott jeggyel érkezők egy pohár Gallica Premium Pils sört kapnak ajándékba.

BELÉPŐJEGY TÍPUSOK ÉS ÁRAK:

„Sörkedvelőknek” 2800 Ft, mely 3 pohár sört,

„Sörrajongóknak” 4000 Ft, mely 5 pohár sört tartalmaz.

NYITVA TARTÁS:

2016. május 13. (péntek): 17:00 - 23:00 

2016. május 14. (szombat): 12:00 - 23:00 

2016. május 15. (vasárnap): 12:00 - 20:00

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása