Kultography

Születésnapos Szájbergyerek

Születésnapos Szájbergyerek

Kultography írása itt: - 2016-03-09 23:22

Kerek évfordulót ünnepel, 50 éves lesz a magyar zenei élet egyik legizgalmasabb és legszínesebb egyénisége, a Kistehén képzőművészként és íróként is aktív frontembere, Kollár-Klemencz László. Az énekes-dalszerző ennek örömére, március 18-ra élete összes zenekarát elhívta zenélni az A38 Hajóra.kollar_foto_kiemelt.jpg

kollar_foto.jpg"Semmiképpen sem szerettem volna, ha valamiféle "Kollár 50" bélyeget nyomunk erre a koncertre, de annak örülök, hogy a Kistehén zenekarral és néhány korábbi zenészbarátommal, valamint a közönségünk bevonásával élhetem meg ezt a kerek évfordulót!" – meséli a monstre estéről a Kistehén mellett az irodalmat a dalokkal keresztező Rájátszásból és a kávéházi cigányzenét modern kontextusba helyező Budapest Bárból is ismerős Kollár-Klemencz László.

A zenészt annak idején a 2002-es Sziget kistehenes reklámfilmjével, majd a Kistehén zenekar Szájbergyerek című slágerével ismerte meg a szélesebb közönség. Kollár-Klemencz és zenekara azóta számos új lemezt és több, a rádiókból is ismerős dalt is (Szerelmes vagyok minden nőbe, Elviszi a szél, Virágok a réten, Jó csávó a Markó, Ezt is elviszem magammal) készített, melyekkel több – humoros, melankolikus és költői – arcát is megmutatta. A zenekar legutóbbi albuma, a Szomjas nők 2014-ben jelent meg – jelenleg új Kistehén- és Kollár-Klemencz-lemez is készül.

Az A38 színpadán ott áll majd Kollár-Klemencz első zenekara, a Boann, a ma már a Quimby-ből ismerős Kárpáti Dódival és Geredesits Ferenccel, vagyis Faszival; illetve az Andersen Kárpátival, Kratzl Gáborral és Kiss Attilával, valamint a zenekar néhai frontemberét, David Bornsteint helyettesítő ex-HS7-frontemberrel, Szűcs Krisztiánnal. Színpadra lép Kollár-Klemencz szólóprojektje Másik Jánossal és a kolindás Lantos Ivánnal, de ott lesz a koncerten Valkó Béla, Ónódi László, Bacsa Gyula, Grecsó Krisztián, és az annak idején a Kistehén Tánczenekarban zenélő Budapest Bár-vezető Farkas Róbert is, valamint a Belga, mely a Vágjál hátba című Kistehén-örökbecsűt adja elő majd, és ezután kezdődik a Kistehén koncert.

A Kistehén Extra című maratoni koncert március 18-án 19.45-kor kezdődik, és két és fél órán át tart majd.

Facebook esemény:  www.facebook.com/events/726900014107425/

Jegyárak: 1.600 Ft elővételben március 17-ig, utána 2.000 Ft

Fotók: Mihályi Erika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása