Kultography

2015-ös zenék, amelyektől (Gyöngy)vérzik a szív

2015-ös zenék, amelyektől (Gyöngy)vérzik a szív

Blahó Dávid írása itt: - 2016-01-04 23:01

Hosszas hallgatás után jelentette be visszatértét a sötét és kemény zenék könnyáztatta harcmezejére a Gyöngyvér zenekar, akik október 24-én abban a megtiszteltetésben részesültek, hogy a portugál Moonspell előtt léphettek fel. Most pedig lemezbemutató koncertre készül a csapat, ám mi megzavartuk a felkészülésben Mazán Attila gitárost, és megkértük, hogy gyűjtse össze a kedvenc albumait és dalait a mögöttünk hagyott évből.gyongyver_kiemelt.jpg

Amorphis – Death of a King

“Folk, metal és pop egyben. Különleges, egyedi hangulatú muzsika egy egyedülálló, magas minőséget képviselő zenekartól. Megunhatatlanok.”

Silverstein – I Am Alive in Everything I Touch

“Az év szerintem legjobb post-hardcore lemeze (a lazábbak közül). Keménysége és dallamossága annyira egységben van, hogy hetekre beragadt a lejátszómba.”

Bring Me The Horizon – That’s the Spirit

“Linkin Parkosan “kemény” zene, a fiatalok számára szerintem fontos szövegekkel. Már nemcsak zúzásra alkalmas, szimpla kikapcsolódásként hallgatva is nagyszerű album.”

Ghost – Cirice

“Totális telitalálat ez a kicsit Black Sabbath riffelésű, elszállós dal. Nagyon erős hangulata van, tényleg elvarázsol, magával ragad. Egyszerűen szép és mégis ereje van.”

Lindemann – Skills In Pills

“Az idei év poén metal lemeze. Rammstein hiánypótlónak - de csak pótlónak - is tökéletes. Aki érti a viccet, annak ez egy nagyon szórakoztató korong lehet.”

A Gyöngyvér január 9-én a Dürer Kertben tartja új albuma (Lélekvándorlás) bemutató koncertjét. Az este különleges vendége a 2016 tavaszán friss lemezzel jelentkező De Facto lesz.

gyongyver_mazi.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása