Kultography

Budapesten a Butterfly című gigasláger elkövetői!

Budapesten a Butterfly című gigasláger elkövetői!

Kultography írása itt: - 2015-11-25 11:45

A 2000-es évek elején nem lehetett úgy lemenni egy szórakozóhelyre – de még egy diszkóba se nagyon -, hogy ne csendült volna fel a Crazy Town szerzeményei. A Butterfly című dalra világszerte ringtak a hátsók, és ez a mozgáskoordináció december 2-án a fővárosban is bemutatható lesz.crazytown_kiemelt.jpg

Crazy Town (USA) - lemezbemutató turné, vendég: Strong Deformity
2015. december 2., Dürer Kert

Sokak agyába szinte kitörölhetetlenül beégtek az alábbi veretes sorok: „Come my lady, Come come my lady // You're my butterfly, Sugar baby”. Igen, a Crazy Town minden bizonnyal a Butterfly című nótájának köszönhetően ismerős elsőre. A videót, amelyben a félmeztelen, kellően kisportolt testű énekes pillangók és jó testű csajok között nyomja a szöveget, idehaza is szétjátszották a zenetévék.

crazytown.jpg

Valóban az első korongon (The Gift of Game) szereplő sláger hozta meg a nagy sikert az egyébként 1995-ben Bret Mazur és Seth Binzer által alapított Los Angeles-i csapatnak – a két tagot egyébként a kezdetekkor Will I Am mutatta be egymásnak. Második korongjuk, a 2002-es Darkhorse fogadtatása nem volt túl jó, és miután kiadójuk is kihátrált a projektből, jó időre pihenőre küldték a zenekart. Aztán 2011 őszén három új dallal jelentkeztek, de ismét kisebb leállásra kényszerültek, mivel 2012-ben az énekes Shifty drogfüggősége miatt kómába esett.

De szerencsére nem ért itt véget a történet: 2013-ban stúdióba vonultak, és elkezdtek új dalokat írni, melyek egy részét tavaly nyáron nagy sikerrel be is mutatták számos fesztiválon, köztük a Rock am Ringen és a Nova Rockon is. A visszatérés annyira jól sikerült, hogy a zenekar idén augusztusban egy tizenhárom számos új albummal jelentkezett. A The Brimstone Sluggers korong jó értelemben nyúlik vissza a gyökerekhez, de egyben a Crazy Town újjászületése is, fogós riffekkel és az ismerős szövegvilággal. Ezzel a lemezzel látogatnak el pályafutásuk során elsőként december 2-án Magyarországra is - a Dürer Kert színpadán a legjobb értelemben véve élednek újjá a régi szép idők.

A közönséget hazánk fiai, a Strong Deformity melegíti be a Los Angeles-i formáció előtt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása