Kultography

Nyomozás egy eltűnt kisfiú után a MU Színházban

Nyomozás egy eltűnt kisfiú után a MU Színházban

Kultography írása itt: - 2015-11-11 07:49

Különleges vendégelőadás látható szerda este a MU Színházban – egy igaz történeten alapuló fikciós bemutatót hoz el Csehországból Petra Tejnorová és színészei. A Nick egy 13 éves korában eltűnt texasi kisfiúról szól, akit húga segítségével kerestek meg.

 

nick_02.JPG

 

nick_02.JPGNéhány történet annyira hihetetlen, hogy akarva-akaratlanul elhisszük. Túlmutat az ép elme határain. Nick eltűnésének történetét három ember párhuzamos elbeszéléséből ismerjük meg, de egyes momentumokra mindenki másképp emlékszik. Vajon ki mond igazat? Mi alapján döntjük el, hogy kinek hiszünk az adott pillanatban? Az előadás során a nézőknek is nyomozniuk kell. Közben pedig kutatni magukban, keresve az igazságot.

 

A MU Színházban szerda este 19 órától magyar felirattal látható Nick című cseh vendégelőadás rendezője, Petra Tejnorová megtörtént esetet vett alapul: a darab egy texasi kisfiúról szól, aki 1994-ben, tizenhárom éves korában eltűnt. A húga mindent elkövetett, hogy megtalálja és fáradhatatlan kutatását siker koronázta. Az előadás ebben az értelemben egy boldog családegyesítést mutatna be. Vagy épp az ellenkezőjét.

 

A produkcióban különleges szerepe van a filmnek: a nézők egyszerre hallják a történetet az egyik szereplőtől és látják, hogy egyazon időben mi történt a másik figurával – ezzel is izgalmasabbá teszik a szemünk előtt kibomló krimit.nick_01.jpg

 

Az előadás magyarországi szereplését a Manna Produkció szervezi, amely idén, egy nemzetközi együttműködés keretében, a Visegrádi Alap támogatásával két előadást mutathat be Magyarországon a SKUTR műhelyből. A cseh független színházi terület egyik kiemelkedő sikertörténete a SKUTR rendezőpárosának, Martin Kukučkának és Lukáš Trpišovskýnnak a karrierje. Nemrég alakították ki az STK Theatre Concept alkotóműhelyt, ahol más kortárs cseh rendezőknek is adnak lehetőséget a bemutatkozásra. A MU Színházban bemutatandó Nick ennek a műhelynek az egyik kiemelkedő előadása – izgalmas formanyelvvel kísérletezve és a nézők aktív részvételére számítva készítette Petra Tejnorová és csapata.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása