Kultography

Budapesten lép fel a St Germain

Budapesten lép fel a St Germain

gyukerim írása itt: - 2015-10-26 17:57

Tizenöt évvel világhírű albuma után látogat Budapestre a St Germain. Nem egyszerű nosztalgiakoncertről van azonban szó: a formáció friss albuma igazi visszatérést jelent.

maxresdefault_6.jpg

 

maxresdefault_6.jpgAz már önmagában nagy hír, hogy visszatért a St Germain, ám az külön öröm, hogy Ludovic Navarre zenei projektje végre Budapestre is ellátogat produkciójával. Az ezredforduló meghatározó acid jazz-formációja november 3-án a Budapesti Kongresszusi Központban mutatja be legújabb lemezét.

 

 

Nem egyszerű szünet ért véget október 9-én az új, a St Germain címet viselő album kiadásával: a zenekar utolsó albuma 15 évvel ezelőtt látott napvilágot. A 2000-es Tourist több mint négymillió példányban kelt el világszerte, hála az olyan slágereknek, mint a Rose Rouge, a So Flute vagy a Sure Thing. A dzsesszt és a bluest a deep house-zal keverő, downtempo vagy éppen pörgös elektronikus zene után az új lemezzel Ludovic Navarre visszatér a 2003-as, Soellel kiadott Memento című albumon is fontos szerepet kapó afrikai zenékhez. Ezúttal is afrikai zenészek vettek részt a felvételen, az albumon a hagyományos mai hangszerek, mint a kora, a balafon vagy a n'goni mellett, elektromos gitár, zongora és szaxofon keveredik olyan titkos képletet követve, amilyet csak St Germain készít.

 

A koncertre jegyek kaphatók a Ticketpro országos hálózatában, a Broadway jegyirodákban, valamint a Jegymester webáruházban.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása