Kultography

Színházi premierek, ami miatt már nagyon vártuk az őszt

Színházi premierek, ami miatt már nagyon vártuk az őszt

Kultography írása itt: - 2015-09-07 10:08

Nagyon úgy tűnik, hogy az idei évad az adaptációkról szól majd a budapesti színházakban. Már a nyitó premierek között is találunk pár ismert történetet, amiknek színházi verziója izgalmas vállalkozásnak ígérkezik. Nézzük tehát, mit tartogat az őszi szezon!

alulsemmi-fooldali.jpeg

Szeptember 6-tól látható a Jó estét nyár, jó estét szerelem. Fejes Endre valós bűnügyi történetét feldolgozó regényét már láthattuk a Víg színpadán; 1977-ben itt volt az ősbemutatója a Presser Gábor által jegyzett musical változatnak. Ezúttal Szász János Presserrel közösen dolgozik a fiatal lakatos történetén, aki magát görög diplomatának kiadva szédíti a lányokat. A Pesti Színház produkciójában új hangszereléssel, új dalokkal és eredeti dokumentumrészletekkel, tanúvallomásokkal, valamint korabeli hírekkel gazdagodik az ismert történet.

jo_estet.jpg

Az Orlai Produkció szervezésében szeptember 11-től látható a Mindent Éváról a Belvárosi Színházban, amelyben a filmben világhíressé vált Bette Davis által alakított főszereplőt Hernádi Judit játssza. Szellemes komédia egy lányról, aki hosszú hónapokon át minden előadás után a művészbejárónál várja rajongása tárgyát, a híres színésznőt, mígnem egy este végre bebocsátást nyer Thália szentélyébe, és megismeri a kulissza mögötti világ igazi arcát.

A Thália Színházban október 30-án dokkmunkások magyarországi ősbemutatós chip and dale show-jával indul a szezon Alul semmi címmel. Réthly Attila rendezésében egy csapat munkanélküli a brit Sheffield városkában végső kétségbeesésében igazán rendhagyó vállalkozásba kezd. Lelki szemeink előtt már látjuk is a film szereplőinek magyar alteregóit Szabó Győző, Pindroch Csaba, Nagy Bálint, Vida Péter és Bán Bálint alakításában.

 mindent_evarol.jpg

A Nemzeti Színház november végi bemutatóján Hemingway Az öreg halász és a tenger című regényét Anatolij Vasziljev jeleníti meg a színpadon Az öreg és a tenger darabjában. Az egyetlen színpadi monológként megelevenített történetet nem más, mint Törőcsik Mari tolmácsolja, aki ezzel ünnepli nyolcvanadik születésnapját. Különleges találkozás ez, hiszen a Nobel-díjjal jutalmazott kisregénnyel az orosz rendező és a Nemzet Színésznője közös szakmai múltjának is emléket állít.

(Fotók: Orlai Produkció, Thália Színház, Vígszínház)

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása