Kultography

Schwarzenegger papa rendet tesz a Connor családnál

Schwarzenegger papa rendet tesz a Connor családnál

Mádai Adrienn írása itt: - 2015-07-02 09:58

Arnold Schwarzenegger jön, lát, győz és rendet tesz a Connor család háza táján a Terminátor 5. részében. A meglepetés erejével hat a Genisys az emberre, Alan Taylor mondhatni, már a sírból hozta vissza a sorozatot. A rendkívül látványos akciók, a vicces beszólások mellett, persze akad bőven hiba is, de végre újra egy élvezhető Terminátor-filmet nézhetünk meg a mozikban. Ideje volt már!

terminator-genisys-wallpaper.jpgterminator_genisys_empire_magazine_2015.jpgAz előző két csúfosan megbukott Terminátor rész után, az ember már nem táplált hiú ábrándokat a Genisys-szel kapcsolatban, csak abban reménykedtünk a vetítés kezdete előtt, hogy nem lesz annyira rossz a film. Imáink pedig meghallgatásra találtak, ugyanis a Terminátor 5 vicces, látványos és akció dús. Arnold Schwarzeneggerre pedig szavaink sincsenek. Az öreg T-800-as úgy osztogatja a pofonokat, mint ifjú korában, és szerencsénkre a humora is a régi.

A történetünk ott kezdődik, hogy Sarah Connor fia, John Connor (Jason Clarke) vezérlésével az emberiség a végső csatába vonul a gépek ellen. A folytatást azonban, ha szeretnénk, se tudnánk értelmesen és érthetően leírni. A lényeg, hogy Kyle Reese (Jai Courtney) visszamegy az időben, ahol Sarah Conorral (Emilia Clarke) és a papának becézett T-800-as terminátorral közösen próbálják megsemmisíteni a Skynetet, még a létrejövetele előtt. Mindeközben van időutazás, családi összeborulás, majd családi kiborulás, rengeteg akciójelenet, és megtudjuk azt is, milyen amikor Schwarzenegger párosodásra biztatja az ember lányát. Röviden ennyi a sztori, hosszan pedig annyira szövevényes, hogy mikor, ki, hol, miért és kivel, hogy tessék elmenni a moziba és megnézni. Alan Tayloron látszik, hogy 2011-2012-ben jó pár Trónok harcát forgatott, mert szépen igazgatja a szálakat és többé kevésbé sikerül is neki mindet elvarrni a két órás film végére.

A Genisys forgatókönyvén négyen is dolgoztak, így nem könnyű eldönteni kit kell dicsérni és kit szidni. A karakterek rendben vannak, pont annyira kidolgozottak, mint amennyire egy ilyen típusú akciófilmtől elvárja az ember. A dialógusok azonban borzalmasak. Érzelgős, nyálas, csöpögős dumák sorozatai, amikre semmi szükség nem lenne. Szerencsére sikerült azért jó pár poént is beleírni, sőt még más filmekre, például a Transformers-re is volt utalás, ami igazán kellemes meglepetést jelentett. Szintén pozitívuma a filmnek, hogy úgy él társadalomkritikával, hogy nem érezzük erőltetettnek. A 21. század emberének okostelefon, táblagép, számítógép és leginkább internet függőségét úgy tolja az arcunkba, hogy igazából csak bólogatni tudunk, a kritika ugyanis jogos. A színészi játékra se lehet panaszkodni, Taylor jó gárdát válogatott össze. Az igazi nagy dobás azonban kétségkívül Arnold Schwarzenegger, aki fiatalabb önmagával is harcol a film elején, amitől a rajongói valószínűleg elalélnak a mozitermekben. 

neti504taocyww_1_b.jpg

Összességében tehát egy kifejezetten jó nyári akciófilmnek lehet szem és fültanúja az, aki elmegy megnézni a Terminator: Genisys-t. Bár nem rajongok a 3D-ért, de be kell valljam, előszeretettel ajánlom mindenkinek, hogy ebben a formában tekintse meg a filmet, mert az akciójelenetek így sokkal látványosabbak, és megéri az a pár száz forint plusz a teljesebb élményért. Röviden: irány a moziba be!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása