Kultography

Démoni electro swing rázta meg az Akváriumot

Démoni electro swing rázta meg az Akváriumot

Mádai Adrienn írása itt: - 2015-03-18 14:41

Professzionális, elképesztő hangulatú, remek látványvilágú, démoni koncertnek lehetett szem- és fültanúja kedd este az a szerencsés 1500 Parov Stelar-rajongó, aki időben megvette a jegyét. Marcus Füreder zenekara megmutatta az Akvárium közönségének, hogyan kell egy európai turnét elindítani, mi pedig fülig érő mosollyal élveztük minden pillanatát.

befunky_11062101_911446025542857_6067611892514079775_n_jpg.jpg11071600_911446262209500_6495029490713273052_n.jpgFáradtan, a hét eleji fásultság teljes terhével a vállunkon érkeztünk meg az Akváriumba kedd este a Parov Stelar Band The Demon Diaries koncertjére. Ez a rossz hangulat azonban a másodperc tört része alatt párolgott el, amikor Marcus Füreder bandája elkezdett muzsikálni. Megszólalt a szaxofon, bekapcsolódott a trombita, a basszusgitár, majd megjelent az est tűsarkakon lépdelő, fekete démona is a színpadon, és kezdetét vette az euforikus örömzenélés másfél órán át. 

A Parov Stelar Band szuggesztív, magával ragadó koncertjének kétségkívül Cleo Panther, eredeti nevén Daniela Hrenek az egyik kulcseleme. A gyönyörű, igéző teremtés nemcsak kiváló énektudásával és izgalmas hangszínével nyűgözi le az embert, de színpadi jelenlétét oktatni kellene. Viszonylag kevés énekesnő van, akinek jól áll, ha a színpad közepén a közönségnek hátat fordítva egy fekete csipkés legyezővel diktálja a taps ütemét - Daniela Hrenek ezen kevesek egyike. A hipnotizált közönség pedig az engedelmesség eksztatikus örömével tapsolta pirosra a tenyerét, és sikítozta szét a torkát. A James Bond filmekbe illő énekesnő igazi dögként csavarta el mindannyiunk fejét, és egy emberként szerettünk bele végleg és halálosan, nemre való tekintet nélkül.

Mikor Cleo Panther épp megpihent a színfalak mögött, a zenekar fúvós részlege szolgáltatta a showt. Markus Ecklmayr bebizonyította, hogy miért is annyira szexik a szaxofonosok. A napszemüvegben hihetetlenül lazán játszó Markus, miközben elképesztő szólókat hallottunk tőle, olyan csípő mozgásról és tánctudásról tett tanúbizonyságot, amelytől akaratlanul harminckét fogas mosolyra húzódik a szebbik nem szája. A fúvós tánckar sikerét valószínűleg megirigyelhette a banda dobosa is, ezért a koncert közepe táján úgy döntött, hogy a trió életére tör, és olyan ritmust kezdett el diktálni, amit a három táncoslábú alig bírt szusszal lekövetni. 

10375921_911446172209509_5389014949691837134_n.jpgA zenekar tagjain kívül azonban muszáj szót ejteni a háttérben futó videókról is, valamint a fénytechnikáról, ugyanis mindkettő kellett ahhoz, hogy ne csupán egy remek koncerten, de egy igazi show kellős közepén érezzük magunkat. Így az este során hol az amerikai szesztilalom idejébe repültünk egy füstös lokálba, hol egy fekete fehér filmben érezhettük magunkat. A hangzás és a látvány pedig olyan slágerekkel volt megfejelve, mint a Clap Your Hands, a Sally's Dance, az All Night vagy a The Sun, így a közönségnek egy másodpercnyi pihenő sem jutott.

Összefoglalva: fantasztikus élménnyel gazdagodott kedd este minden jelenlévő, de aki lemaradt volna, ma még pótolhatja a koncertet. A Parov Stelar Band mai fellépésére még van pár jegy, és csak biztatni tudunk mindenkit, hogy menjen el, mert Sopron és a VOLT Fesztivál még messze van, ezt a klubhangulatot pedig ott biztosan nem tudjuk majd átélni. Elő a tánccipőket, a szűk szoknyákat, ma este pedig ismét irány az Akvárium, hogy egy őrületes bulival ünnepeljük meg a szerda estét!

Fotók: Zsiga Pál, Akvárium Klub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása