Kultography

Télen is Balaton: léket vág az első nevekkel a Sound

Télen is Balaton: léket vág az első nevekkel a Sound

Kultography írása itt: - 2015-01-19 15:02

Igen komoly fellépő „csomaggal rukkolt elő első bejelentésében a Balaton Sound. A most napvilágot látott produkciók közt ott van például a világ elsőszámú DJ-jének választott Hardwell, a legrangosabb partihelyek sztárja, Nicky Romero, a Grammy díjas Afrojack és még sokan mások.

cxcx_kiemelt.jpg

Újabb 6 évre kötöttek szerződést a MasterCard Balaton Sound szervezői a fesztiválnak otthont adó Zamárdi Önkormányzatával, eszerint 2020-ig bizonyosan a magyar tenger legszebb látvánnyal bíró szabadstrandja várja a Sound látogatóit. Az idei év egyik legjobb híre, leginkább a bérletesek számára, hogy megváltott belépőjükkel 5 “headlinert” láthatnak a nagyszínpadon, hiszen az elmúlt évektől eltérően idén már a nulladik napon is üzemel a nagyszínpad, és igazi világsztár érkezik a Balaton partjára. Néhány héten belül a “nulladik napi” főattrakciót is bejelentik a szervezők, de annyit elárultak, hogy egy régóta várt közönségkedvenc fogadta el a Sound meghívását.

cxcx_allo.jpgEzzel együtt már a most bejelentett nevek is hatalmas Sound hangulatot ígérnek idén. Elsőként jelezte, hogy érkezik Zamárdiba, az immár sorban másodszor is a világ legjobb Dj-jének kikiáltott, szemtelenül fiatal és sikeres holland titán, a több százezres rajongótáborral rendelkező progresszív és electro house zenész, Hardwell. Szintén jön a kivételes tehetségű, ambiciózus holland house-electro house DJ és producer, a bombasztikus trackjeiről, formabontó remixeiről ismert Nicky Romero. Érkezik Zamárdiba a Grammy-díjas elektronikus zenész Afrojack, a nemzetközi electro house színtér – ugyancsak - holland csillaga, aki hangban és látványban ultragazdag szettel készül ismét átmozgatni hálás és felkészült közönségét.

A huszonéves testvérpár Alex és Chris Andre alkotja az utóbbi időben zajos sikereket arató DVBBS formációt. Könyörtelenül intenzív elektronikában utaznak, élőben pedig mindent megtesznek azért, hogy a velük egy ütemre robbanó tömeg kiugorjon a bőréből. Szintén két testvér- Eindhovenből, Hollandia buliközpontjából - alkotja a sikert sikerre halmozó Showtek formációt. Az elmúlt két évben lettek igazi nemzetközi EDM-szupersztárok, köszönhetően a földkerekség legnagyobb fesztiváljain, klubjaiban és fellépőhelyszínein levezényelt felejthetetlen partyknak.

Charli XCX egy belevaló, mindenhol feltűnést keltő és kereső jelenség, ízig-vérig XXI. századi popdíva– ezt idén a Soundon is megtapasztalhatjuk Egy újabb, igazi különlegességgel lepi meg idén nyáron a hip-hop zene rajongóit a Sound szervezőgárdája: 2015 júliusában a műfaj új csillaga, Joey Badass mutatkozik be a magyar közönségnek. Boys Noize rangos szakmai díjakkal kitüntetett, hiperkreatív, egyedi látásmódú német elektronikus zenész, nemzetközi hírű producer, a tíz leghatalmasabb DJ-k egyike a világ első számú popkulturális magazinja, a Rolling Stone szerint is.

A Pan Pot egy népszerű, nemzetközi hírű techno produkció a műfaj európai fellegvárából, Berlinből. Szintén a Soundra tart Quinten van der Berg, ismertebb nevén Quintino, az elmúlt években tömegeket megbabonázó holland EDM-mozgalom új csillagainak egyike. Egy kivételesen tehetséges és rendkívül jó kiállású olasz testvérpár, Alessandro és Andrea Vinai alkotja az egyszerűen Vinai névre keresztelt, ígéretes karrier előtt álló EDM-alakulatot. Roni Size nevét mindenki ismeri, aki az elmúlt negyedszázadban kapcsolatba került a drum'n'bass kultúrával. A jelenleg negyvenöt éves, DJ- és producerzseni a műfaj ikonjai közé tartozik, egyedülálló életműve generációkat inspirált és hozzájárult a drum'n'bass világméretű térhódításához.

Német techno óriás, legendás DJ, producer, kiadó- és rádiós műsorvezető, generációjának meghatározó előadója:ő Chris Liebing. Mesterségét művészi szinten űzi, kreatív, emellett végtelenül elhivatott zenész, nyughatatlan jellem, akitől a legkevésbé az újító szellem áll távol, neve ma is garancia egy szédületes-elszállós techno partyra. Üdítő, felhőtlen, légiesen könnyed, varázslatos-dallamos-szaxofonos deep house futamokkal készül kényeztetni a Soundosokat a júliusi fülledtségben Cédric Steinmyller, a dzsesszes-elektronikus Klingande-projektet irányító francia csodagyerek. Végül, de nem utolsó sorban Sir Bob Cornelius Rifo, a Real Church of Noise pápája állandó partnerével, Tommy Tea-vel összefogva vezényel le egy extra szettet. A Soundon tehát a The Bloody Beetroots SBCR DJ SET.

Charli XCX fotók: Horváth Kata

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása