Kultography

Egy bögrényi szívmelengetés - a legjobbak Budapesten

Egy bögrényi szívmelengetés - a legjobbak Budapesten

Kultography írása itt: - 2014-12-12 11:52

csokislider_jpg.jpgBármeddig hitegetett minket az időjárás, hogy az idei tél érdeklődés hiányában elmarad, legkésőbb az ónos esős, didergős időben kiderült, hogy bizony megérkezett. És ilyenkor - minden irányból biztonságos távolságban a bikiniforma- és kockahas-szezontól - könnyebben elcsábulunk egy-egy bögre édes-forró nyalánkságra, természetesen kizárólag átmelegedés céljából. Felkutattuk és összegyűjtöttük a legfinomabb kísértéseket, úgyhogy vigyázat, gyengelelkűek, forrócsokik, grogok, bombardinok következnek!

 

cseszenyi.jpgCsészényi

Régi nagy kedvencünket, a kávéházi aranykort idéző Csészényit idén sem tudjuk nélkülözni. Szerencsére a baráti csevelyekhez vagy az én-idős kényeztetésekhez továbbra is rendelkezésre állnak. Ezúttal azonban nem a forró csokikat, mint inkább az egyéb forróitalokat ajánljuk figyelmetekbe. A Csészényinél ittuk ugyanis évekkel ezelőtt egy téli fesztiválon az első Bombardinonkat, aminek azóta is szerelmesei vagyunk. A talján hütték sztárja kávéval vagy anélkül is alaposan átmelegít, már csak alkoholtartalma miatt is, de mégis selymesen csúszik le a torkunkon.  

 

Ahoy!

10404152_1607089466179803_2535815473047075151_n.jpgNagyon naprakész és nagyon személyes lesz az Ahoy!-hoz fűzött "miért is szeretnénk náluk bögreként újjá születni" bejegyzésünk, hiszen nemrégiben éppen itt tartottuk a szerkesztőségi értekezletünket. A város szívében, könnyen megközelíthető helyen strázsáló egység árai nem éppen a legolcsóbbak, de a minőség megakadályozza, hogy könnyes szemmel kotorjuk elő a bankókat a bukszánkból. A forró csoki kínálatuk igazi unikum, hiszen azon túlmenően, hogy kiválaszthatjuk, hogy tej-, ét- vagy fehér belga csoki olvadjon bele kéjesen a poharunkba, még az is a mi döntésünkön múlik, hogy ez a bizonyos csoki hány százalékos legyen. Ezt felturbózhatjuk valamilyen ízesítéssel (fűszeres, magvas vagy gyümölcsös főcsoportok között kell letennünk a voksunkat) - a teszteléskor a kókuszos verzió lett a barátunk. De olyannyira, hogy az ízlelőbimbóink azóta is könyörögnek, hogy újra közvetlen kapcsolatba kerülhessenek a reszelék-csoki párossal. A kalóriatáblázatot hírből sem ismerők erre még pakoltathatnak tejszínhabot, arra meg öntetet és/vagy szórást, ami lehet akár pillecukor vagy karácsonyi cukornyalóka is. ME-RÉNY-LET!

 

chocoroom.jpgChocoroom

A Szerb utca 17-es szám alatt egy igazi kincsre lelhetünk, ha minőségi forrócsokoládéra vágyunk. A Chocoroom az elmúlt években több változáson ment keresztül. Először forrócsokoládéi miatt lett egész Budapesten híres, majd jó egy éve a kávék mezejére lépett a tulajdonos testvérpár. A karácsonyi vásárlásban megfáradó, kis melegségre vágyóknak jó szívvel ajánljuk mind az egyedi pörkölésű kávékat, amik a világ minden tájáról érkeznek, mind a mennyei luxus forrócsokikat. A Chocoroom ugyanis nem az ízesítések sokaságára helyezi a hangsúlyt a forró édességnél, hanem a minőségre. Ennek köszönhetően a csokoládét termőterület és évjárat szerint is szelektálják. A forrócsokoládék belga tejszínnel készülnek és ha nincs időnk helyben meginni a mennyei finomságot elvitelre is kérhetjük. Egy bögre csoki ára átlagosan 950 Ft.


Cserpes Tejivó

cserpeskako_jpg.jpgA Cserpes Tejivó valószínűleg már most sokak kedvence, van akik a saláták, mások a szendvicsek és a péksütemények miatt járnak szívesen a Cserpesbe, de nem szabad megfeledkezni a cég igazi profiljáról a tejről sem. Így az ünnepek közeledtével különösen a habos kakaójukra hívnánk fel a figyelmet, ami édes, krémes, pont annyira meleg, amennyire kell, és simogatóan öleli körbe a lelkünket, ahogy kortyolgatjuk. A finomságot menüben is kérhetjük, 430 forintért egy mennyei habos kakaó és egy kakaós csiga/túrós batyu/lekváros bukta lehet a miénk és örvendeztetheti meg a szívünket. Aki ennél éhesebben téved a Corvin mozi, a Deák tér, az Allee vagy a MOM Sportközpont környékére érdemes kipróbálnia az óriás melegszendvics, kakaó párosítást is, bizton állíthatjuk csalódásban nem lesz része!

 

10846225_551858611618372_8694362208545517150_n.jpgMedverengeteg a Rengetegben

Nem igazán találunk mentséget arra, eddig miért nem írtunk a helyről, mert nemes egyszerűséggel kihagyhatatlan egy ilyen listáról. A Tűzoltó utcában található csöpp pincekávézó már hangulatával is megmelengeti szívünket, de ha valaki még mindig vacogna, szenzációs forrócsokikat kóstolhat kedvére. A csokik a fehércsokitól kezdve a 70%-os étcsokiig mind a belga Callebaut alapanyagaiból készülnek, akár a vendég fantáziája szerint, de ha kreativitásunk épp' nem jár csúcsra, akkor is van miből választani. Alap-, gyümölcsös-fűszeres-, vagy alkoholos csokikból válogathatunk, de a szokatlan elgondolások híveire is felkészültek, például tengeri sós vagy füstös-hagymachips-es csokik formájában. Bár mi "csak" egy klasszikusnak számító narancsos-gyömbéres 70%-os csokit kértünk, ettől is földig esett le az állunk. Édesen krémes, kanalazós sűrűségű, gyönyörűen fénylő és tökéletes textúrájú forrócsokoládét kaptunk. A hely - számunkra mindenképp fontos - két további vonzereje a tömérdek plüssmackó, akiknek a társaságában még jobban esik a téli kényeztetés, és a forró gyömbéres limonádé, azoknak, akik esetleg mégis aggódnak a csúcsformájuk megtartása miatt.

 

Fotók:

Csészényi Kávézó

Ahoy!

Chocoroom

Cserpes Tejivó

Rengeteg Romcafé

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása