Kultography

Gyógyíts mesével a Magyar Népmese Napján

Gyógyíts mesével a Magyar Népmese Napján

Kultography írása itt: - 2014-09-30 17:04

B.Braun_olvasas1.jpgA Magyar Olvasótársaság kezdeményezésére, 2005 óta Benedek Elek, a nagy mesemondó születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a Magyar Népmese Napját. A K&H gyógyvarázs mesedoktorai ez alkalomból is mesélésre biztatnak mindenkit a beteg gyerekek mielőbbi gyógyulása érdekében.

B.Braun_olvasas1.jpgA gyerekeknek elmondott mese számos pozitív hatással bír mind értelmi, mind érzelmei tekintetében. Legelőször is mozgásba hozza a gyermek fantáziáját, képzelőerejét, fejleszti intelligenciáját, szókincsét és verbális kifejezőkészségét. Leegyszerűsíti a kicsi számára bonyolult világot, az egyes élethelyzeteket és ezzel segíti a későbbi problémamegoldásban. Mindezek mellett hozzájárul a gyermek saját érzelmeinek megértéshez, feldolgozásához és megmutatja neki, hogy a nehézségekkel érdemes fölvenni a harcot, mert le lehet győzni azokat.

Az elmúlt egy év során a K&H mesedoktorok több mint 8000 alkalommal csaltak mosolyt a kis betegek arcára a kórházakban, és a program YouTube csatornájára felkerült 129 videót pedig további 16 000 alkalommal nézték meg a kórházak legkisebb lakói. Ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy a beteg gyerekek félelmek és szorongás nélkül várják a vizsgálatokat, jobban viseljék a kórházi létet, és megküzdjenek az előttük álló akadályokkal.

A Magyar Népmese Napja alkalmából több cég is csatlakozott a programhoz. A B. Braun-vállalatcsoport és az RTL Magyarország munkatársai videókamera előtt mondták fel kedvenc meséiket, amiket a beteg gyerekek hamarosan megnézhetnek online.

Aki pedig nemcsak otthon, saját gyerekeinek, unokáinak, szeretne mesélni, de szívesen venne részt a kórházban fekvő beteg gyerekek számára indított programban, vagy küldene online mesét számukra, az látogasson el a www.khgyogyvarazs.hu oldalra és jelentkezzen mesedoktornak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása