Kultography

Tangó Hangoló: Guruló dallamok, guruló lépések

Tangó Hangoló: Guruló dallamok, guruló lépések

Kultography írása itt: - 2014-09-23 14:25

Tangó Hangoló 09 29.jpgMi jut az emberek eszébe, ha a tangó szót hallják? Érzéki, szenvedélyes, egy kicsit talán melankolikus és egyben nosztalgikus. A sor azonban bővíthető: a tangó ugyanis lehet vidám! Ez a vidám változat pedig nem más, mint eme tánc egyik legrégebbi változata, a milonga.

Szőllősi, Götz portré.jpgA milonga zenék egyik legfőbb jellemzője, hogy pergőek és játékosak. "Guruló dallamok, guruló lépések... és guruló nevetés!" – ez a mottó, vagyis a nevetés garantált. Márpedig mi hangolhatna jobb kedvre, mint a mozgással egybekötött kacagás.

És erre most bárkinek lehetősége nyílik, ugyanis havonta 1-1 hétfőn a Duna Palota gyönyörű báltermében minden táncos kedvű bátor vállalkozó belekóstolhat a tangó magával ragadó világába. A Tango Harmony élőzenéje mellett ebben a legjobb, nemzetközileg is elismert magyar tangó táncosok és tanárok lesznek a jelentkezők segítségére. A zenei és táncos bemutatók között tánctanítás keretében tehetünk szert közelebbi ismeretségre a tangóval, mely idén egyedi színt kap: minden alkalommal a zene jelenti majd a kiinduló pontot. A zene értelmezése és annak a tánc nyelvére való lefordítása pedig független a tánctudás szintjétől.

A Tango Harmony-sorozat részeként az est 19 órakor kezdődik, a bemutatók és tanítás után a zenekar élőzenéjére lehet gyakorolni a korábban tanultakat. Aztán 21 órakor milongával folytatódik a program a Milonga del Angel sorozat részeként, ahol éjfélig még szól a tangó zene.

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Nyerjetek 2 db páros belépőt a Tangó Hangoló szeptember 29-i eseményére! Ehhez nem kell mást tennetek, mint megírni nekünk az est mottóját az info@kultography.hu címre szeptember 25-én éjfélig. Eredményhirdetés: szeptember 26-án!

Tangó Hangoló: Guruló dallamok, guruló lépések
2014. szeptember 29., Duna Palota (1051 Budapest, Zrínyi u. 5.)
Fellépők: Szőllősi András és Götz Andrea

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása