Kultography

Színházak éjszakája - Függöny fel, kezdődjék a csoda!

Színházak éjszakája - Függöny fel, kezdődjék a csoda!

Kultography írása itt: - 2014-09-02 15:53

szinhazak-ejszakaja-2014.jpgEgyetlen jeggyel 27 budapesti színház mintegy 300 programja közül válogathatnak az érdeklődők a Színházak éjszakáján, amelyre szeptember 20-án déltől másnap hajnalig várják a közönséget.

Szinhazak_Ejszakaja_20140827.jpgKomáromi György projektvezető az esemény keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az idén először fesztiválközpontot nyitottak: szeptember 2. és 20. között várja az érdeklődőket a SzínházPONT a volt Budapest Galéria épületében. A nézők itt tájékozódhatnak a programokról, megvásárolhatják a karszalagot és különleges produkciókat is láthatnak.

Herner Dániel, a SzínházPONT programigazgatója beszámolt arról, hogy a fesztiválközpontban az érdeklődők információt kaphatnak a rendezvényről, megvásárolhatják a karszalagot, de a színházak előadásaira is jegyet válthatnak. A SzínházPONT emellett kiállítással, workshopokkal, vetítésekkel, irodalmi estekkel, színházi beszélgetésekkel várja a közönséget.

Mostanáig, a kampány indulásáig 3270 karszalag fogyott el elővételben. Óvatos becslés szerint a szervezők 10 ezer résztvevőre számítanak.

A Színházak éjszakája egyszerre kínál spontán és tervezhető programokat, és vannak olyan események is, amelyekre előzetesen regisztrálni kell. A felnőtteket például koncertekkel, kulisszajárással, beszélgetésekkel, nyílt próbákkal, drámaórával, díszletépítés-bemutatóval, táncpróbával, kiállítással, garázsvásárral, aukcióval, közönségtalálkozóval és közösségi kerti partival várják, a gyerekeknek szerveznek színészbújócskát és diavetítést is.

A Színházak éjszakáján részt vesz az Átrium Film-Színház, a Bárka Színház, a Bethlen Téri Színház, a Budapest Bábszínház, a Budapesti Operettszínház, a Centrál Színház, a Dumaszínház, a Játékszín, a Jurányi Inkubátorház, a Karinthy Színház, a Katona József Színház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, a Magyar Színház, a MU Színház, a Nemzeti Színház, a Magyar Állami Operaház, az Örkény István Színház, a Pinceszínház, a Radnóti Miklós Színház, a Rózsavölgyi Szalon, a Stúdió K Színház, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (Ódry Színpad), a Szkéné Színház, a Thália Színház, a Trafó Kortárs Művészetek Háza, az Újszínház és a Vígszínház.

A rendezvény programja a www.szinhazakejszakaja.hu oldalon olvasható.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása