Kultography

A mozgás éjszakája: 10 sport, 1 éjszaka és minden ingyenes!

A mozgás éjszakája: 10 sport, 1 éjszaka és minden ingyenes!

Kultography írása itt: - 2014-05-27 09:00

1969199_675671702494396_273314968_n.pngEgy éjszakára a buli fővárosa helyett a mozgás fővárosává alakul Budapest. Június 28-án este 10 és hajnali 4 óra között a Hősök terére, az Andrássy útra és a Városligetbe várják a sportolni vágyókat. A hagyományteremtő szándékkal szervezett eseménnyel az egészséges életmód fontosságára kívánják felhívni az emberek figyelmét.

1924399_660657837329116_1706525386_n.jpgA mozgás éjszakáján több mint 10 sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők, valamint néhány fővárosi uszoda is nyitva tart majd. Többek között lesz éjszakai futás az Andrássy úton, kerékpártúra a belvárosban, a vállalkozó szelleműek zumbázhatnak és salsázhatnak a Hősök terén, asztaliteniszezhetnek és tollasozhatnak a Városligetben, kipróbálhatják a nordic walkingot és a szabadtéri fitnesz parkot, vagy akár sárkányhajózhatnak is a városligeti tavon.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár az esemény hétfői sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra, hogy világszerte több ember hal meg túltápláltság vagy a mozgásszegény életmód következtében, mint az alultápláltság vagy a dohányzás miatt. "Lendületet szeretnénk adni az embereknek a rendszeres testmozgás gyakorlásához, valamint azt is fontosnak tartjuk, hogy azok, akik egész nap dolgoznak, munka után is tudjanak sportolni. Ezt a célt szolgálja az uszodák éjszakai nyitva tartása" - fűzte hozzá.

Idén a program központi helyszíne a főváros lesz, azonban a szervezők szeretnék elérni, hogy vidéken is ahol tehetik, szervezzenek a júniusi éjszakán sportrendezvényeket. Jövőre pedig országos méretűre akarják bővíteni az eseményt.

A programhoz csatlakozva a Magyar Telekom Nyrt. felajánlotta, hogy azok, akik az ingyenesen letölthető Futótárs elnevezésű applikációval rögzítik sportteljesítményüket május 26. és június 28. között, a szolgáltató minden teljesített kilométer után 20 forintot ajánl fel a súlyosan beteg gyerekeket segítő Magyar Gyermekaneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság részére.

A programokról tájékozódni és azokra regisztrálni a mozgasejszakaja.hu oldalon lehet valamint az esemény Facebook-oldalán.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása