Kultography

5+1 húsvéti mesefilm, ha beüt a rosszidő

5+1 húsvéti mesefilm, ha beüt a rosszidő

Kultography írása itt: - 2014-04-21 07:00

slider_6.jpgHúsvétkor a legjobb családi programok a szabadban vannak. Ilyenkor mindenki, aki csak teheti, a kertben tölti az idejét. De mi történik akkor, ha hirtelen leszakad az ég, és a zápor beterel minket a lakásba? Összeállításunkban 5+1 aranyos húsvéti mesét ajánlunk, amik biztosan lekötik a gyerekeket egy-két órára, míg eláll az eső, és kiderül az ég.

p1676-0.jpgHúsvéti tojáskaland

Volt egyszer egy gyönyörű hely, Tojásváros, ahol tökéletes egyetértésben éltek együtt nyulak és a szárnyasok. De a tökéletesség nem tart örökké. A városka határain gonosz és zsákmányra éhes alakok szövik sötét tervüket a mocsár rejtekében. Húsvét napján, amikor az iskolában is tanítási szünet van, és a diákok mind együtt festik a tojásokat, hihetetlen dolog történik. A kész hímes tojások mind egy szálig eltűnnek, így a Húsvétot komoly veszély fenyegeti. A rajzfilmet főleg óvodáskorú gyerekeknek ajánljuk.

 

Hopp

Husi, a Húsvéti Nyuszi kamaszfia a családi vállalkozás helyett, inkább dobos karrierről álmodozik, épp ezért elmegy Los Angelesbe szerencsét próbálni. Miközben a nyúlfiú felforgatja az angyalok városát, problémák adódnak otthon a húsvéti csokigyárban, és úgy tűnik a szeleburdi Husinak kell megmentenie a Húsvétot. A Hopp bár nem tartozik a Pixar legerősebb meséi közé, de mégis egy kedves kis film, ami különösen Húsvét idején melegséggel tölti el a szívünket. Kiskamaszoknak ideális választás, csak legyen kéznél sok sok csokitojás is.

51888314.jpgTavaszolás Zsebibabával

Kitavaszodott a Százholdas Pagonyban, és a hosszú tél után Zsebibaba kicsattanó örömmel ugrándozik a zöldellő erdőben. A vidámság azonban társaságban az igazi, épp ezért az aprócska kenguru sorra felkeresi barátait, Tigrist, Micimackót, Malackát és persze Nyuszit is, hogy együtt kürtöljék világgá, milyen jó, ha itt a tavasz. Az örök zsémbes hosszúfülűnek persze esze ágában sincs kedve ünnepelni, hiszen ásni kell, veteményezni, takarítani. Zsebibaba azonban ezt nem hagyja annyiban. Micimackó és barátai történetét minden gyerek élvezi fogja.

 

József, az álmok királya

Természetesen a dalos kedvű gyerekekre is gondoltunk, számukra a József, az álmok királya lehet tökéletes választás. A bibliai történet Dream Works-féle feldolgozása biztos elnyeri a kislányok tetszését. Józsefről már gyermekkorában kiderülnek különleges képességei, de mint tizenegy fiúgyermek közül a legifjabbiknak, nem sok esélye van az érvényesülésre. Bátyjai irigyek rá és félnek, ezért eladják rabszolgának Egyiptomba, ahol álomfejtő képességéről hamarosan maga a fáraó is értesül. József tanácsaival a fáraónak sikerül elkerülnie az Egyiptomra leselkedő katasztrófát.

 

Húsvéti Maci Laci

9a1c252f973233edd5c1d60ec4267f77.jpg

A Jellystone Park torkos mackója sem maradhat ki a felsorolásból, főleg nem Húsvét idején. Maci Laci most sem hazudtolja meg önmagát, és már a húsvéti ünnepség előtt kiszimatolja a finomságokat. A dühös Smith parkőr elhatározza, hogy Lacit a Szibériai Cirkuszba küldi. Hogy kiengesztelje a parkőrt és megússza az orosz száműzetést, Maci Laci elindul Bubuval megkeresni az igazi Húsvéti Nyuszit, akit azonban elrabolt a két megrögzött gonosztevő, Pauly és Ernest. A hatalmas kalamajkában Maci Laci megmenti a Húsvéti Nyuszit és megismeri Mildred, a varázslatos Húsvéti Tyúk titkát is. A falánk mackó története kicsiket és nagyokat egyaránt megnevettet.

 

+1 Frakk, a macskák réme és Pom-Pom meséi

Ha csak pár percre szeretnénk lekötni az aprónépet, akkor a tökéletes választás Frakk húsvéti kalandja, a Zöld erdőben jártam című epizód vagy Gombóc Artúr története A csipogó húsvéti tojás. Mindkét mese igazi mosolyfakasztó gyöngyszem, és tökéletes megalapozása a húsvéti hangulatnak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása