Kultography

Dobolj a Föld napján a Duna parton!

Dobolj a Föld napján a Duna parton!

Kultography írása itt: - 2014-04-20 17:59

1908248_695262310525771_234819749_n.jpgA Mindspace csapata egy zenés workshopot tart április 22-én este 6 órától a Duna mellett, a Lánchíd parkban. A közös zenélés karmestere Takács Márton és Gábos Barna hangszerkészítő mester lesz, akik dobokon, ritmushangszereken tanítják örömzenélni a nagyérdeműt. Természetesen szabadon és minden kötöttségtől mentesen. 

429150_336149069770432_1386277272_n.jpgA résztvevők a Föld napjára szervezett kedd kora esti programon megismerkedhetnek a kolumbiai dobzenével, muzsikálhatnak kedvükre, Barna és Márton gondoskodnak a tanításukról és a jó hangulatról. A részvételhez nem szükséges semmilyen zenei előképzettség, hangszeres tudás, esetleg a Duna szeretetét kérik majd számon a szervezők a megjelentektől, de azt sem szigorúan. Hozhatsz magaddal hangszereket, akár házi készítésű, hangoskodásra hivatott eszközöket is. A lényeg, hogy hangos légy, és érezd jól magad!

A Danube Flow – Hív a Duna! programot 2012-ben hívta életre a Mindspace csapata, 2013-tól már a teljes magyar Duna szakasz bemutatását és a Duna-partot fontosnak tartó közösségek aktivizálását igyekszik elérni partnerek és támogatók bevonásával.

A Budapestet átszelő Duna több millió ember életének része, elsősorban ivóvíz és energia ellátást biztosít, valamint teret ad a folyami közlekedésnek és szállításnak. A folyó mentén élő magyarok többsége ezt természetesnek veszi, más kontextusban azonban nem gondol a folyóra. Ugyanakkor a folyó Magyarország és Európa egyik legnagyobb természeti kincse, a Duna-part pedig a kikapcsolódás, a sport és családi programok kiváló helyszíne lehet. Ez a lehetőség a Duna-menti magyar városok nagy részében kiaknázatlan, a lakosok számára a folyó és annak partja sokszor megközelíthetetlen. Mindezek következtében a lakosság mind fizikailag, mind hozzáállásában elszigetelődött a folyótól, minden szempontból elvesztette azzal élő kapcsolatát.

A szervezők szeretnék megajándékozni azokat, akik komolyan belemerülnek a nyolc eseményből álló rendezvénysorozatba, ezért külön díjazzák azokat a résztvevőket, akik legalább három eseményre ellátogatnak, és közöttük értékes nyereményeket sorsolnak ki.

További információ az esemény Facebook-oldalán.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása