Kultography

Éljen! Értelmes ajándék a gyorsétteremlánctól

Éljen! Értelmes ajándék a gyorsétteremlánctól

Kultography írása itt: - 2014-04-06 13:01

Meki_tessloff_konyv_2014_borito_print.jpgAz olvasást népszerűsítő könyvprogramba kezdett a magyar McDonald's: Happy Meal menüjükhöz magyar szerző mesekönyvét, a Dóri és Marci nyomoz című kötetet ajánlják. A program a 6-10 évesek részére népszerűsíti az olvasást.

Lássuk be: a legtöbben megyünk a gyerekkel gyorsétterembe és az ott lévő menük közül a legtöbben a Meki_tessloff_konyv_2014_borito_print.jpggyerkőcök részére összeállított, ajándékot tartalmazó csomagokat választjuk. Amelyeknek egyébként sokszor semmi hasznuk nincsen, egy idő után a kukában landolnak, a lakásban hevernek szanaszét. A McDonald's mostani újítás azonban remek ötlet: magyar szerző meséjét és az olvasást népszerűsítik. Utóbbi nem teljesen újdonság, 2012 óta ugyanis ismeretterjesztő zsebkönyveket, illetve interaktív digitális könyveket is kínálnak a Happy Meal menühöz.

A Dóri és Marci nyomoz azonban az első hazai fejlesztésű kötet, egy fiatal szerzőpáros, Mán-Várhegyi Réka író és Timkó Bíbor grafikus munkája. A Tessloff Babilon kiadó gondozásában megjelent kötet, összesen 260 000 ezer példányban készült. Az egyes mesék érdekes, magával ragadó történetek, izgalmasak a célcsoport képviselő számára. Timkó Bíbor pedig remek munkát végzett a grafikával, kedves, érdekes rajzok készültek, amelyek külön érdekességeket is magukban rejtenek.

A Dóri és Marci nyomoz labirintustörténet. Vagyis az olvasók az egyes epizódok végén maguk dönthetik el, milyen irányba folytatódjanak a kalandok. Ráadásul a történet többféleképpen is véget érhet. Mindez lehetővé teszi a szülő és gyerek közötti játékot, a párbeszédet, amely az olvasás szakértői szerint is az olvasóvá válás fontos mozzanata.

 A kiadvány a Happy Meal menük mellé, 390 forintos áron vásárolható. A könyv illusztrált oldalain látható üres (szürkén hagyott) helyekre matricákat lehet beragasztani, egy-egy matricacsomag jár majd a menükhöz, ezekért külön nem kell fizetni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása