Kultography

Környezettudatosságra nevelnek az ország legnagyob arborétumai

Környezettudatosságra nevelnek az ország legnagyob arborétumai

Kultography írása itt: - 2014-03-27 13:37

Összefogtak az ország legnagyob arborériumai, hogy különleges programokkal, road show-val környezettudatosságra neveljék a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Szarvasi_Arboretum_01.jpg

A Szarvasi Arborétum hazánk nagy arborétumainak és botanikus kertjeinek példa nélküli összefogásával Szarvasi_Arboretum_01.jpgkörnyezettudatos gondolkodásra és magatartásra nevelő nagyszabású országos programot és versenyt indított március 20-án, Új módszerekkel a zöld jövőért címmel. A 20 állomásos országos roadshow során a magyarországi arborétumokban és botanikus kertekben interaktív programokkal, Futurobi, az ökomanó zenés színházával és családi versenyekkel várják a családokat, osztályokat március 20. és június 7. között.

Az összefogás célja, hogy hamisítatlan természeti környezetben mutassa meg gyakorlati példák, játékos feladatok segítségével és Futurobi, az Ökomanó színházán keresztül a gyerekeknek és a szülőknek, hogy kis odafigyeléssel mi magunk is mennyi mindent tehetünk környezetünk és egészségünk végelme érdekében. A Szarvasi Arborétumból induló országos roadshow-ban összesen húsz arborétum és botanikus kert vesz részt. A Környezet és Energia Operatív Program támogatásával induló rendezvénysorozat valamennyi állomása jeles zöld napokhoz kötődik, így a botanikus kertekben és arborétumokban a látogatók például a Föld Napján (április 22.) vagy a Madarak és Fák Napján (május 10.) maguk is részt vehetnek a természeti környezet megóvásában, ápolásában, és számos praktikus információt szerezhetnek. 

A programban a Szarvasi Arborétum mellett a Pilisi Parkerdő, a Pécsi Botanikus Kert, a Nyíregyházi Botanikus Kert, a Szegedi Fűvészkert, a Budai Arborétum, a Vácrátóti Botanikus Kert, a Kecskeméti Arborétum, a Agostyáni Arborétum, az ELTE Fűvészkert, a Zirci Arborétum, a Pannonhalmi Arborétum, az Alcsúti Arborétum, a Soproni Botanikus Kert, a Tápiószelei Agrobotanikus Kert, az Avasi Arborétum, a SZIE Botanikus Kert, a Szent Mauríciusz Monostor Arborétuma, a Debreceni Botanikus Kert és a Festetics Kastélypark vesz részt.

Az Új módszerekkel a zöld jövőért események pontos helyszíneit és időpontjait, valamint a kezdeményezéssel kapcsolatos legfrissebb híreket a program weboldalán (www.zoldbaratok.hu) követhetik az érdeklődő gyerekek és szüleik.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása