Kultography

Megvan az Iron Maiden pesti előzenekara

Megvan az Iron Maiden pesti előzenekara

Blahó Dávid írása itt: - 2014-03-24 18:51

si és társai_kezd.jpgHivatalos megerősítést nyert a pár napja terjedő pletyka: most már biztos, hogy június 3-án, Budapesten is az Anthrax lesz az Iron Maiden előzenekara! A Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő koncertre a maradék jegyeket így még gyorsabban elkapkodhatják.

A több mint 30 éves new yorki thrash metal banda a kezdetektől a színtér legnépszerűbb csapatai közé tartozott. Elsőként kombinálták a heavy metal, a hip hop és a hardcore punk műfajok stílusjegyeit. Egyik legismertebb és legnagyobb sikert – no meg ezzel párhuzamosan ellentmondást – aratott daluk is ennek a zenei kísérletezésnek köszönhető: a Bring The Noise nótát a rap vonalról ismert Public Enemy-vel közösen követték el 1987-ben.

Az Anthrax több tíz millió lemezt adott el világszerte, és a thrash metal irányzatban a Metallica-val, a Megadeth-tel és a Slayerrel együtt alkotják a „Nagy Négyes”-t. A Scott Ian gitáros által alapított csapat 1996, 2003, 2004, 2005 és 2013 után most lép fel hatodszorra hazánkban, ebből kétszer önállóan zúzták meg a hazai deszkákat.

si és társai.jpg 

A banda jelenlegi felállásában rengeteg az őstagnak számító muzsikus. Az alapító Scott Ian 1981 óta pengeti a fémes melódiákat, a dobos Charlie Benante 1983 óta tag, de a néhány vargabetűs kitérőt beiktató Joey Belladonna énekes és Frank Bello basszusgitáros is már 1984-ben elmondhatta magáról, hogy „munkakönyvvel” rendelkezik az Anthraxben.

Az együttes az új évezredben nem kényeztette el túlságosan a rajongókat új hallgatnivalóval, hiszen mindössze két albumuk jelent meg 2000 után: a We’ve Come for You All 2003-ban és a Worship Music 2011-ben. Legújabb lemezüket nyárra ígérik a new yorki thrasherek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása