Kultography

Videó a zsiráfborjú születéséről

Videó a zsiráfborjú születéséről

Kultography írása itt: - 2013-05-22 07:31

A Szavannaház zsiráfok számára fenntartott részén, ott, ahol a mindenórás zsiráfteheneket szokták elkülöníteni, egy biztonsági kamera működik. Ez a kamera a szombat reggelre született zsiráfborjú világra jövetelét is rögzítette. A leglényegesebb pillanatokat egy négyperces filmetűd formájában mutatják be az alábbi videón a fővárosi állatkert gondozói.

Az éjszakai eseményekről készült képek persze nem természetfilm minőségűek, hiszen egy aktív infravörös ipari kamerával készültek, ám a lényeg mégis jól kivehető. A film elején az előkészületeket, a vemhes Sandra különzárását láthatjuk. Majd azt, amint nyugtalanul keresi a helyét, illetve, hogy az újszülött mellső lábainak megjelenésével kezdetét veszi a tulajdonképpeni kitolási szakasz kívülről is jól látható része. A következő másodpercekben már azt láthatjuk, hogy hogyan próbál az újszülött lábra állni, illetve hogyan találja meg végül az anya emlőit. Mire megvirrad, és a napsugarak besütnek az istállóba, a kicsi már le is küzdötte életének első kihívásait.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása