Kultography

Danny Boyle nem vágyik a lovagi címre

Danny Boyle nem vágyik a lovagi címre

Kultography írása itt: - 2013-03-10 17:30

Danny Boyle jelenleg az egyik legsikeresebb angol rendező. Már a számára Oscar-díjat hozó Gettómilliomos előtt kultuszfigura lett a Trainspotting-al, tavaly nyáron pedig több millió ember követte a televízióban a londoni olimpiai játékok általa rendezett, három órás nyitóműsorát. Sikerei elimeréseként II. Erzsébet lovaggá szerette volna ütni, ám ő visszautasította a megtiszteltetést. Erre 1969 óta nem volt példa, akkor John Lennon nem kért a címből.

"Szerencsés vagyok, mert sok pénzt keresek a munkámmal és az embereknek tetszik, amit csinálok, de ettől még nem hiszem, hogy többet érek másoknál. Ezzel nem kritizálni próbálom azokat, akik elfogadták a lovagi címet, de én nem akarok kiváltságos lenni. Nekem elég, ha szabad, másokkal egyenlő átlagpolgár lehetek." - magyarázta döntését Boyle.

Az angol rendező legújabb, különlegesen fordulatos thrillere, a Transz (Trance, hazai bemutató: június 6.) iránti lelkes várakozás mellett magánéletével is szolgáltat témát a médiumoknak. A film forgatásán ugyanis összejött a film egyik főszereplőjével,  Rosario Dawson-nal. A pár sokáig tagadta, hogy a munkakapcsolaton túl is volna köztük valami, de miután múlt augusztusban egy fotós rajtakapta őket, amint a brightoni tengerparton csókolóznak már nem csinálnak titkot a viszonyukból.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása