Kultography

Perec, csiga minden mennyiségben

Perec, csiga minden mennyiségben

Kultography írása itt: - 2013-02-13 18:30

Fahéjas, dupla csokis mazsolás tekercs, baconös, sajtos-kolbászos perec – néhány kiragadott dolog a BITE isteni kínálatából. Az előbb felsorolt finomságokat, akárcsak a többi itt kapható étket, mind helyben, magyar alapanyagokból készítik.

A BITE Bakery ötlete 2012 elején merült fel a tulajdonosokban, egy év alatt pedig egészen a megvalósításig jutottak. A technikai és üzleti dolgok megtervezése és kivitelezése mellett az ötletgazdák saját maguk foglalkoztak a receptúrák kitalálásával is.

– Körülbelül 200 próbasütést végeztünk, mire megtaláltuk a tökéletes recepteket. Volt olyan tészta adag, ami már sütés előtt a szemétben végezte, előfordult az is, hogy kisütöttük, és utána nem ízlett nekünk. Tesztelt mindenki: kollégák, családtagok, barátok – mesélte a kezdetekről Pólus András, a BITE Bakery Café ügyvezető igazgatója.

Mi már elmondhatjuk: megérte a sok kísérletezés, mind a perecek, mind pedig a különböző ízesítésű tekercsek zseniálisak. Az édes csigák mindegyikét  mascarponés krém fedi. A tekercsek kétféle méretben kaphatók, ízük szerint kakaósak, fahéjasak, valamint dupla csokis mazsolásak. A csigák ára mérettől és íztől függően 450 és 790 forint között változik.

A perecek a bajor típusra hasonlítanak, a külsejük ropogós, aranybarna színű, belül a tészta puha, nagyon jó ízű. Ezek is több ízben készülnek, az áruk 350 és 450 forint mozog. A perec tésztájából készül a hely hot-dogja is. Különlegessége, hogy a belsejébe nem virsli, hanem ízletes kolbász került. A sós falatok mellé szószokat – fűszeres paradicsomos, cheddar sajtos, hagymás-tejfölös – is lehet választani. A szószok ára 190 forint, hot-dogot 590 forintért ehetünk.

A BITE Bakery Caféban található Magyarország első joghurt csapoló gépe is, amelyet külön ide terveztek. A csapolóból őrségi natúr joghurt kerülhet a poharunkba, amelyet  a Nektária Manufaktúra gyümölcsös szörpjeivel ízesíthetünk. A lehetséges ízváltozatok: meggy, málna, szilva, csipkebogyó, bodza. A joghurt decije 150 forintba kerül.

A kiválasztott finomságokat elfogyaszthatjuk helyben, de elvitelre is kérhetőek. A most megnyílt éttermet várhatóan egy hónapon belül követi a második, amely a jelenlegi tervek szerint az egyik budapesti plázában kap helyet. Ezt követheti további két étterem az év második felében, bár ezek helyszíne még nem ismert. A társaság a tervek szerint a következő 5 évben nyolc saját működtetésű éttermet indít el, ebből várhatóan öt lesz budapesti.

A helyet mindenkinek ajánljuk, aki újdonságra, friss, finom falatokra vágyik.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása