Kultography

A királynő profi színészi alakítással debütált a filmiparban

A királynő profi színészi alakítással debütált a filmiparban

Kultography írása itt: - 2012-07-29 19:00

A londoni Olimpia nyitóünnepségének talán legeredetibb és legnagyobb meglepetést keltő epizódjában a királynő James Bond jelenlegi megszemélyesítője társaságában helikopterrel indul az Olimpiai Stadionba. A jelenet azzal végződött, hogy az aréna fölé érve mindketten kiugrottak a gépből, majd abban a pillanatban, hogy a nézők szeme elől rejtve földet értek, II. Erzsébet megjelent a királyi páholyban és szerényen mosolyogva fogadta az ovációt.

Az kaszkadőrmutatványt természetesen nem az uralkodó és a híres színész hajtották végre, ám az azt megelőző jelenetben valóban II. Erzsébet szerepel. Így ez a néhány perc vált az első nem dokumentum-jellegű filmmé, amiben őfelsége feltűnik. Az Oscar-díjas Danny Boyle, a hatalmas sikerű nyitóünnepség rendezője Edward Young-on, a királynő helyettes személyi titkárán keresztül közvetítette az ötletet II. Erzsébet felé, aki állítólag habozás nélkül elvállalta a szerepet. Egyetlen kikötése volt csupán, hogy ő maga választhassa ki a forgatáson viselt ruhát és végül egy lazacszínű kosztüm és hozzáillő fejdísz mellett döntött.

A ruha olyan nagy tetszést aratott, hogy még az ugrás alatt a királynőt megszemélyesítő kaszkadőr, Gary Connery is bánkódott, hogy nem tarthatta meg az általa viselt, az uralkodóéval megegyező kosztümjét, mondván: "Pedig milyen jól néztem volna ki benne egy bulin!".  Connery elmesélte, hogy ő és James Bondként ugró társa, Mark Sutton hónapokig tartó, szigorúan titkos kiképzésen vettek részt az élő ugrás előtt. A nagy estén az ugrást a stadion felett 240 méteres magasságból hajtották végre, a páros azonban nem a stadionba érkezett, hiszen az elrontotta volna azt az illúziót, hogy az uralkodó az ejtőernyős ugrás után besétál a királyi páholyba. Ehelyett a helyi Stratford metróállomás közelében, egy hídon érek földet biztonságban.

A királynő jelenetét még márciusban vették fel, a forgatás alig három órát vett igénybe, mivel, ahogy Danny Boyle mondta: "(a királynő) jó színésznő... semmit nem kellett kétszer elmagyarázni neki és James Bonddal is nagyszerűen kijött", így már az első felvétel tökéletesen sikerült.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása