Kultography

Szabadtéri színházi programok minden mennyiségben

Szabadtéri színházi programok minden mennyiségben

Mádai Adrienn írása itt: - 2012-06-08 08:00

Budapesti Nyári Fesztivál

A Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpad idén nyáron is előadások tömkelegével várja az érdeklődőket. Július 13-án egy érdekes musical-opera előadást, a Báthory Erzsébet ősbemutatóját tartják a Margitszigeten Benedekffy Katalin, Miller Zoltán, valamint Szomor György előadásában. De látható lesz még a nyár folyamán az Érinthetetlenek pop-musical, a Monte Cristo grófja, a Theodorakis, a Keveházi Gábor által színpadra álmodott Zorba, a The Blues Brothers koncert show Serbán Attilával és Feke Pállal, illetve a Turandot kicsit másképp. A Városmajorban az Abigél nyitja meg a szezont Szikora János rendezésében, majd következik egy izgalmas komédia bemutató, Szenteltvíz és kokain címmel, de A Pál utcai fiúk, a Meseautó, a Bál a Savoyban és többek között az Eastwicki boszorkányok is a gazdag nyári program részét képezik.

Részletek: www.szabadter.hu

Kőszegi Várszínház

A 30 éves Kőszegi Várszínház jubileumi műsortervébe nyolc előadás fért bele, amelyek között a komolyabb művészet iránt érdeklődők és a minőségi szórakozásra vágyók megtalálhatják a számításukat. Bár a vár felújítása még nem fejeződött be, így a Brenner udvar szolgál idén is a bemutatók színhelyéül. Július 13-án a Chioggiai csetepatéban színpadra lép majd Hollósi Frigyes, Pogány Judit, és Hevér Gábor is. A szombathelyi Mesebolt Bábszínházzal az Akrákit, a Fügével az Isten előszobáját, míg Gergye Krisztián Társulatával közösen az Egy elsurranó patkányt mutatja be a Kőszegi Várszínház. A programban szerepel még Moliére-től A mizantróp, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, és a Lili bárónő is.

Részletek: www.koszegivarszinhaz.hu

Keszthelyi Nyári Játékok

A Festetics kastély kertjében, július 6. és augusztus 18. között megrendezett XIII. Keszthelyi Nyári Játékok során idén majdnem kétszer annyi előadást láthatnak majd a nézők, mint az elmúlt években. A Centrál Színház előadásai mellett az Orlai Produkció egy zenés esttel lesz jelen a játékokon,ezen kívül sor kerül még három ExperiDance-táncelőadásra, és a Shavlego grúz táncegyüttes produkciójára is. A repertoár tehát meglehetősen széles: A Hang-villa titka című gyerekdarabtól a Pletykafészken át a Beatles-koncerttel egybekötött Black Comedyn keresztül, látható lesz a Central West Park Rudolf Péterrel, a Fekete Péter Oroszlán Szonjával és a 88. utca foglyai Kern Andrással. Az ExperiDance az Ezeregyév, Esszencia és Revans előadását, a Shavlego pedig a Vörös és fekete – grúz virtus tánc-showját viszi le a Festetics kastély színpadára.

Részletek: www.keszthelyinyar.hu

Gyulai Várszínház

A Gyulai Várszínház 49. évadában négy új színházi premierre kerül sor. A Füves könyvek, egy rendhagyó színházi est nyitja a bemutatók sorát, ahol Hamvas Béla, Márai Sándor és Weöres Sándor bölcseleteit szólaltatja meg Helyey László. A Shakespeare Fesztiválon idén a Vihart választották központi témának, így a közönség több külföldi és hazai izgalmas feldolgozást tekinthet meg. A Gyulai Várszínház verziójában például Prospero Prosperává változik, akit nem más, mint Szűcs Nelli alakít majd. Székely János Mórok és Goldoni Chioggiai csetepatéja mellett pedig látható lesz még Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter előadásában az És Rómeó és Júlia, Molnár Ferenc Üvegcipője és az Angyalbárányok bábjáték is. A zene kedvelőit a jazz és blues fesztivál várja, valamint Phil Minton világhírű angol karmester is fellép majd Gyulán a helyiekből összeverbuvált alkalmi kórusával.

Részletek: www.gyulaivarszinhaz.hu

Szegedi Szabadtéri Játékok

A Dóm téren idén öt produkciót láthat a közönség, négy műfajban, két ősbemutatóval. Molnár László rendezésében és főszereplésével kerül színre a Jekyll és Hyde, a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Győri Nemzeti Színház koprodukciójában. A Kentaur tervezte díszletben Lucy szerepét Janza Kata, Emmát Tunyogi Bernadett játssza.  Novák Ferenc grandiózus bemutatója ezúttal a Hegyen-völgyön lakodalom lesz, melyet határon túli és magyarországi együttesekkel közösen visz színre. Kerényi Miklós Gábor rendezésében mutatja be a szabadtéri a két egyfelvonásos operát, a Parasztbecsületet és a Bajjazókat. A Vágyoperákban nem csak operaénekesek, de a musical és operett műfajból jól ismert színészek is színpadra lépnek. Alföldi Róbert ismét operettet rendez a Dóm téren, a Mágnás Miska főszerepét Sthol András alakítja. Az Újszegedi Színpadon a Winnetou-t, a Hyppolit, a lakájt és egy ukrán néptánc-showt, a Virsky-t láthatja a közönség.

Részletek: www.szegediszabadteri.hu

Esztergomi Várszínház

Az Esztergomi Várszínház augusztus 6. és 12. között ismét megrendezi az Esztergomi Bábostábort, amelyre minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak. A határon túli színházi előadások sem maradnak el idén, így a Komáromi Jókai Színház vendégjátékában a Tetemre hívást láthatja a közönség, a Szabadkai Népszínház az (Egy)mássalt, a Forrás Színház a Karnyónét és a Szamártestamuntom viszi el a várszínházba. S bár anyagi okok miatt idén saját bemutatóval nem készül a színház, azonban rengeteg meghívott vendéggel várják az érdeklődőket. Színpadra lép a L’art pour L’art társulat, Kálloy Molnár Péter és augusztus 18-19-én a Ghymesből ismert Szarka Tamás Mária musicaljével zárják a szezont.

Részletek: www.esztergom.eu

Tihanyi Szabadtéri Játékok

A Bujtor István Szabadtéri Színpad nyári programja az igényes szórakoztatást célozta meg az idén. Bajor Imre és Lorán Lenke főszereplésével július 6-án a Lovagias ügy című vígjátékkal nyitják meg a szezont, majd következik a Szegény Dániel, az Esőember Kulka Jánossal, a Bolond a hegytetőn Mikó István előadásában. Nemcsák Károlyt és Pásztor Erzsit az Imádok férjhez menniben, Koltay Róbertet és Pikaly Gerdát a Mese habbalban, a Vastag testvéreket pedig egy musical-showban a Sing sing sing-ben láthatja a közönség augusztus 25-én. A zenerajongókat a Csík zenekar, a Budapest Bár és a Magna Cum Laude koncertjével várják Tihanyban.

Részletek: www.tihany.hu

Pécsi Nyári Színház

A húsz éves jubileumát ünneplő Pécsi Horváth Színház egy táncesttel ünnepli az évfordulót június 16-án, a Budapesti Fáklya Horváth Művészegyüttes produkciójával. Az Anna udvarban ellátogatók megtekinthetik Goldoni Mirandolináját, Csehov egy felvonásosaiból a Lánykérést és a Medvét, a Pécsi Nyári Színház és a Pécsi Nemzeti Színház pedig a Bonyodalmas balkáni lakodalmas táncbohózattal várja a nézőket. A Káptalan utcai szabadtéri színpadon Moravetz Levente A fejedelem című musicalje, Straub Dezső rendezésében, Az ördög nem alszik zenés vígjáték, az Orlai Produkciótól A nagy négyes és a Krämer kontra Krämer, valamint a Pécsi Nemzeti Színház előadásában, Hegyi Barbara szereplésével a Black Comedyt tekintheti meg a közönség.

Részletek: www.pecsinyariszinhaz.hu

Kisvárdai Fesztivál

A Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja mára fogalommá vált a hazai és határon túli színházi életben, idén több mint 36 produkcióra kerül majd sor, gazdag műfaji kínálattal. A Nagyváradi Szigligeti Színház egy rendhagyó Liliomfi előadással, a Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház egy újfajta operettel az Éljen a szerelemmel, míg a Temesvári Csiky Gergely Színház a Devianciával lép fel a fesztiválon, aminek külön érdekessége lesz, hogy Németh Ákos nem csak írta, de ő maga rendezte is a darabot. Az Új Vidéki Színház előadásában Ingmar Bergman Fanny és Alexanderét, a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Katona Bánk Bánját, a Csíkszeredai Csíki Játékszín Örkény István Tóték című előadást viszi el Kisvárdára. A fesztivált a Debreceni Csokonai Színház Medvegyev: Fodrásznő bemutatója zárja.

Részletek: www.kisvarda.szinhaz.hu

Szentendrei Teátrum

Szentendre gazdag programot állított össze az idei nyárra, amelyből a gyerekelőadások, a musicalek és a világpremierek sem hiányozhatnak. Utóbbit az Orlai Produkció által bemutatásra kerülő öt Oscar-díjas Krämer kontra Krämer szolgáltatja, Nagy Ervin és Kovács Patrícia főszereplésével. Koncertet ad többek között Udvaros Dorottya, Kulka János és a Vujicsics együttes is. A felolvasó színházi estek egyik érdekessége lesz Karafiáth Orsolya – Bella Máté Macskadémonja. Színpadra lép majd Gregor Bernadett is a Pozsgai Zsolt rendezte Mert a mamának így jó című bemutatójában, Moliére mizantrópjához pedig nem más, mint a Quimbyből ismert Kiss Tibi dalai szolgáltatják majd az aláfestő zenét. Parti Nagy Lajos Az étkezés ártalmasságról írt monodrámáját Csuja Imre előadásában láthatják az érdeklődők.

Részletek: www.szentendreprogram.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása